«Et lys i mørketia», en hyllest til Trygve Hoff

«Et lys i mørketia», en hyllest til Trygve Hoff. Til Venstre Paal Sandø, gitar/sang, Ragnhild Glad, trekkspill/sang og Espen Sandø, bass/sang

NAMDALSEID

Tirsdag kveld var det nok en flott konsert i Gammelbiblioteket på Namdalseid. Det var musikkteateret «Elveblest» som beriket denne kvelden med en hyllest til Trygve Hoff. «Et lys i mørketia» var tittel på konserten.
– Nå har det i siste tida vært mange arrangementer her, men æ bli så gla når det kjæm så mang også i kveld. Kjempeartig, åpnet enhetsleder Brit Randi Sæther.

«Elveblest» består av Ragnhild Glad, Paal og Espen Sandø. De har nettopp vært på en fjortendagers turnè i Nordland og Troms med sanger av og minner om Trygve Hoff.

Jobbet sammen
Paal forteller at han har turnert mye sammen med Trygve Hoff og han fortalte om det gode mennesket, tekstskriveren, musikeren og artisten som gikk bort bare 49 år gammel.
– Trygve er kjent over hele landet og jeg har jobbet mye sammen med han. I senere tid har vi brukt både tekstene og sangene hans, forteller Paal.

Og de kjente og kjære sangene var der med fortellinger fra både turneer og andre konserter.
«Har en drøm», «Vals i august» og ei protestvise «Treskospringar».

Artikkelen fortsetter under annonsenPaal Sandø er også en god forteller som kjenner både landsdelen og dialekten godt. Han forteller om «Trollfjell her nord» og «Eventyr langs leia» som har vært TV-serier. Her fikk vi hilse på Vågakailln, de syv søstre, Suliskongen, hvordan Torghatten ble til og om Lekamøya som kom seg unna i tide.
– Lekamøya står der og venter på dere, sier fortelleren.

Trygve Hoff likte ikke at kona sa; «- det er så mye av deg», så han satte seg ned og skrev «Blues om slanking». Denne ble framført av Espen.

På en tur i Finnmark fikk Trygve en forespørsel om skrive en sang til jentene på filèen. Som spurt så gjort. «Jentan på filèen»- dem e kvinnfolk på sin hals….er ærlig verdt en vals.
Han var komponist, tekstforfatter og artist, visesanger og visedikter; som skapte blant annet disse sangene: «Har en drøm», «Ei hand å holde i», «Kjærlighetsvise i mørketid» og «Rorbuvalsen». Selv om Trygve ikke hadde noe spesielt forhold til kirka skrev han den flotte salmen «Nordnorsk julesalme» som ble kåret av NRK Nordlands lyttere og seere til tidenes låt fra Nordland. Den har fått plass i Norsk salmebok.

Og «Elveblest» avsluttet denne flotte konserten/hyllesten med sangen «Et lys i mørketia» og «Nordnorsk julesalme».

– Dette var i skikkelig Trygve Hoff sin ånd. Herlig konsert med mange kjente sanger framført av flinke artister.

 

Det er ikke mange som kan synge Trygve Hoff sine sanger på rette dialekt slik som Paal Sandø.

 

Ragnhild Glad, full av glød og god både på trekkspill og sang.

 

«Blues om slanking» framførte Espen Sandø.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse