Korps i skolen, en prøvesmak på hvordan det er å spille et blåseinstrument

- Korps i skolen har vært kjempeartig, var de enige om 4.klassingene ved Namdalseid skole, bak fra venstre Ahmad, Konrad og Jonathan. I midten Fares, Sigurd og Emilie. Fremst fra venstre lærer Sigrid Pedersen, Tuva, Johanne, Stina, Ane og lærer Anne Kathrine Nyland (Åsmund var syk denne dagen)

NAMDALSEID

En dag i seks uker har elevene i 4.klasse ved Namdalseid skole vært så heldige å få prøve seg på blåseinstrumenter. To lærere fra Namsos kulturskole har vært i klassen og hatt musikkundervisning der elevene har fått lært seg å spille sine første toner på fløyte, klarinett, kornett, althorn og baryton. Opplegget heter Korps i Skolen og er utviklet og blir drevet av kulturskolen.

Namdalseid skole ønsket å være med på dette opplegget, til glede for elevene i 4.klasse.

– Det har vært artig, veldig artig, å få være med og lære å spille på et blåseinstrument, var et enstemmig svar fra elevene.

Konsert
Etter endte seks uker ble prosjektet avsluttet med konsert i skolens amfi tidlig på tirsdag. Her presenterte elevene sine instrumenter for elever i 1.- 5.klasse. Med fengende rytmer fra playback-musikk deltok blåserne med sine toner. Det var ikke bare samspill, men her fikk også hver elev prøve seg på improvisasjon. Man blir imponert av prestasjonene, det er håp for videre kopsmusikanter på Namdalseid, bare å fortsette i samme dur.

– Elevene har hatt undervisning i rytmer, notelære og lært å spille et blåseinstrument. Etter bare seks uker så er dette skikkelig godt gjort for de har ikke hatt med instrumentene heim for å øve. Vi presenterer her tre låter for dere og ikke minst en med improvisasjon, de er noen tøffinger, sa lærer Anne Kathrine Nyland.

Konserten fenget både lærere og elever fra de andre klassene, også rektor var imponert.

– Dette var veldig artig og flott å høre på. Skikkelig flinke er dere blitt på så kort tid. Tusen takk for konserten, sa Trine Risan.

Korps i Skolen
Dette skriver Namsos kulturskole om prosjektet:
«
Gjennom Korps i skolen får elever i 4.klasse en prøvesmak på hvordan det er å spille et blåseinstrument. I 6 uker har 2 lærere fra kulturskolen musikkundervisningen i klassen og de får lære å spille de første tonene på et blåseinstrument. Vi jobber med rytme, gehørspill, improvisasjon, imitasjon, sang, noteverdier og noter. Etter 6 uker undervisning holder elevene en konsert på skolen for sine medelever. Prosjektet er et samarbeid mellom kulturskole, grunnskole og korps. For den som ønsker å fortsette å spille blåseinstrument etter denne perioden, står både kulturskolen og korps klar til å ta imot dem.

Undervisningen i Korps i Skolen dekker en rekke læringsmål i musikkundervisningen for 4.trinn. Prosjektet er utviklet og drevet av kulturskolen, og skolene avgjør selv om de ønsker å være med på prosjektet».

Tirsdag var det avslutningskonsert for Korps i skolen, et opplegg gjennom Namsos kulturskole.

 

Flinke elever etter bare 6 øvinger, fra venstre Ane, Ahmad, Emilie, Stina, Sigurd, Johanne, Jonathan, Konrad, Fares og Tuva.

IMPROVISASJON:

Alle måtte de improvisere, det gikk så det «susa», helt utrolig hva elevene har fått til på kort tid. Nå kan man håpe på tilvekst til korps på Eide:

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse