Kreativiteten blomstrer på Statland

Åse Hågensen, Elvine Langstrand Hågensen, Anneline Halbostad, Brage Olav Skjengen Hågensen, Agnese Bertasjus, Emilie Stransheim Hågensen, Anete Bertasjus og Amanda Bertasjus samlet til kreativ aktivitet.

Hele dette siste skoleåret har det vært kreativt verksted på Statland hver torsdag kveld i regi av Namdalseid frivilligsentral. Ildsjel er Agnese Bertasjus. Sist torsdag var det sommeravslutning. Det blir oppstart igjen etter sommerferien, og da får også aktiviteten tilskudd fra Sparebank 1 SMN. Dette kommer godt med til anskaffelse av materialer.

Agnese er veldig kreativ og har mange idéer. Hun hadde lenge hatt lyst til å starte opp med en aktivitet. – Jeg var så glad da jeg fikk muligheten til dette gjennom frivilligsentralen sist høst, forteller hun. -De som deltar er i alle aldre, og de koser seg med kreative prosjekter sammen.

Idéene sine tester hun alltid ut på forhånd slik at hun vet om det passer for barn eller voksne. Det er ikke alltid man blir ferdige på to timer, forteller hun. Men da er det bare å fortsette neste gang eller ta det med hjem og fortsette med det der.

Denne torsdagen var det tre ulike prosjekter rundt bordet. Åse Hågensen og Anneline Halbostad jobbet med hver sin blomster-uro. Materialet var eggekartonger som var skåret ut som blomster og malt tidligere. Denne kvelden lagde de oppheng og tredde blomstene på snorer. Åse forteller at hun skal henge sin utendørs, så derfor skal hun lakkere de hjemme for at de skal tåle vær og vind. Anneline har planlagt å henge sin inne på stua.

De andre var opptatte med å dekorere skjell. Det var flotte og detaljrike skjell som ble laget. Og da det ble tid til overs så fikk de muligheten til å lage bilder med decoupage.

-Vi har brukt mye decoupage tidligere, forteller Agnese. -Det er en veldig populær aktivitet for alle aldre, og det blir så fine resultater!

Agnese understreker at kreativt verksted på Statland er for alle, uansett alder. Det var veldig god stemning rundt bordet sist torsdagen med syv deltakere pluss Agnese. Hun forteller at det på det meste har vært 13 stykker samlet på kunst- og håndtverksrommet på Statland skole. 

Nå blir det sommerferie, og ny oppstart til høsten blir rundt skolestart. Agnese forteller at de skal vurdere hvilken ukedag det blir. Kanskje fortsetter de med torsdager, eller så finner de en annen ukedag hvis det passer bedre.

Namdalseid frivilligsentral sender en takk til Sparebank 1 SMN som støtter kreativt verksted på Statland med 5000 kroner neste år. Dette er en del av samfunnsutbyttet som Sparebank 1 SMN deler ut. Det kommer godt med!

 

Åse og Anneline med sine prosjekter.

 

Brage har laget et flott skjell. Legg merke til at det til og med er lakserogn med!

 

Det blir mye fint av decoupage.

 

Brage med enda et kunstverk!

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse