Rekorddeltakelse på årets Statlandmila

De hadde en fin tur fra Måssåhatten, femkilometeren, til venstre Kristine Engen, 165 Thea Reinsve og Cecilie Reinsve

STATLAND

Statlandmila har eksistert i rundt 30 år og i år var det, ganske sikkert, rekorddeltakelse. Det var hele 14 deltakere som startet på mila, som er 9 kilometer. Det var 9 herrer og 5 damer på langløypa og fra Måssåhatten startet 31 deltakere som løp, gikk eller syklet de fem kilometerne til skolen. Statlandmila var 2. pinsedag.

En som har vært med i gamet lenge, om ikke som løper, men som arrangør er Bjørn Engen.

– Jeg sprang mye tidligere, var i god form når man var gårdbruker, kan vel si jeg var sprek i en periode. Jeg har gode plasseringer i St.Olavsloppet og Statlandmila var jeg med i de 10-15 første årene. Da sprang vi i tillegg til å være arrangør. Det er flott og prisverdig at de fortsetter med slike tiltak, får folket ut i naturen. Jeg gleder meg til turen over fjellet, blir nok mye gåing, sier Bjørn før start i Tøtdal.

Etter start i Tøtdal møter løperne en skikkelig motbakke noe som fort skilte ut de sterkeste. Det gikk ikke lenge før Johanne Osen fra Osen og Ørjan Sagmo fra Overhalla stakk fra resten av feltet.

Johanne i mål som vinner i årets Statlandmila.

– Det ble en fin tur over fjellet selv om jeg nok startet litt tøft. Det var litt varmt, men mange skyggepartier hjalp godt så det gikk greit, sier Johanne etter målgang.

Hva føler du nå etter målgang Ørjan?

– Helt ødelagt! Jeg startet hardt så jeg måtte presse meg etter hvert, men jeg klarte å holde en jevn fart hele vegen. Det var ei artig og fin løype med mange småbakker hele vegen. Jeg er meget fornøyd, smilte vinner Ørjan.

Fornøyd

Leder i Statland idrettslag Roger Øie var veldig fornøyd med årets arrangement.

– Dette ble et kjempearrangement. Takket være mange dyktige og flinke dugnadsfolk som alltid stiller opp ble det en stor dag på alle måter. Masse publikum og rekorddeltakelse, må vel si at vi var heldige med været også, sier Roger.

Det var ikke bare løping ved Statland skole, her var det også tombola, salg av sodd, kaffe og kaker noe publikum satte pris på i det fine pinseværet.

Etter målgang vanket det premier til de to beste i hver klasse og diplomer til de yngste deltakerne. Blomster og takk til de mange løypekjørere gjennom vinteren og til aktører ved idrettsskolen.

Resultater:

1.plass Ørjan Millerjord Sagmo, 39.43., 2.pl Ole Berner Bondø, 47.01., 3.pl Håkon Kaldahl, 44.36., 4.pl Stian Furre, 46.00., 5.pl Ola Almvik, 46.25., 6.pl Roar Heggdal, 47.01.

Arn Frisendal, 13 år, var alene i sin klasse på mila og endte med tiden 52.15.

De startet fra Tøtdal og kjempet seg til mål i et fint pinsevær, fra venstre Bjørn Engen, Ole Berner Bondø, Robert Ødegård, Ørjan Millerjord Sagmo, Roar Heggdal, Stian Furre, Håkon Kaldahl, Ola Almvik, Mona Aleksandersen, Arn Frisendal, Lisbeth Finanger, Karen Indiana Finanger, Johanne Osen og Janne Finanger. Starter Eskil Bendiksen bak.

 

Ørjan Sagmo ledet hele løpet fra start til mål.

 

Johanne Osen tok tidlig ledelsen i årets Statlandmila.

 

Trioen fra Namdalseid i fint driv mot mål, fremst Stian Furre, Ola Almvik og Roar Heggdal, bak løper Karen Indiana og Janne Finanger.

 

157 Anelin Halbostad og Emilie Hågensen tok en liten stopp, bak følger f.v. Ellen Langstrand, Ragnhild Engen og Åse Hågensen.

 

I god fart, Sissel Holtan og Paulus.

 

Godt med en stopp og en kopp saft, «saftvert» er Ingeborg Johansen serverte til Sofie Engen Meland, Filip Moe Engen og Martin Engen.

 

Mot mål med Tanita Strandheim og Edvard Moe Engen.

 

Mina Linee Claassen mot mål.

 

Vinner Ørjan Sagmo var hoppende glad over seier.

 

Mona Aleksandersen i mål.

 

Bjørn Engen i mål, – fin tur over fjellet!

 

Eldbjørg Furre Holtan møtte farmor Heidi etter endt løp!

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse