Operasjon Dagsverk; Norges største solidaritetsaksjon med og for ungdom

Det var ingen problem å finne arbeidsplasser til onsdagens OD oppdrag, her fra kjøkkenet på helsetunet f.v. kjøkkensjef Kristian Buvarp, Siv Anette Helland, OD-arbeider Ane Katrine Mølsleth og Hildbjørg Hopstad Dahl

NAMDALSEID

Ungdomsskoleelever ved Namdalseid skole var onsdag aktive med forskjellige jobber for Operasjon Dagsverk. Arbeidsplasser var det ikke problem å finne, til og med fjøsarbeid ble utført.

Historie

Siden oppstarten i 1964 har Operasjon Dagsverk vokst og forandret seg mye, og i dag er OD Norges største solidaritetsaksjon for ungdom. Det første året jobbet norske skoleelever inn 103.000 kroner til gjenoppbygging og opprusting av skolebygninger i Algerie. I dag jobber cirka 100.000 ungdommer inn nærmere 30 millioner hvert år for å gi ungdom i Sør muligheten til utdanning. Til sammen har Operasjon Dagsverk siden 1964 jobbet inn nærmere én milliard kroner.

OD 2017
I 2017 går støtten til Naturvernforbundet og Natur og Ungdoms utdanningsprosjekter midt i verdens største oljekatastrofe i Nigeria.
Et område nesten dobbelt så stort som Danmark har blitt ødelagt av oljesøl. Nå sier ungdommene i Nigeria at nok er nok. De er lei av å vokse opp i fattigdom, oljesøl og forurensning. Nå ønsker de selv å skape en positiv endring!Operasjon Dagsverk vil gi 10 000 ungdommer kunnskap og muligheter til å skape en bedre framtid! (Opplysninger fra OD sine hjemmesider).

Lokalt

Elever ved Namdalseid skole ønsker også å hjelpe til og de jobber gjerne en dag for å hjelpe ungdommer i fattige land. Lokalavisa fjordtilfjord besøkte onsdag fire elever på sine arbeidsplasser.
På Namdalseid kommune møter vi ei smilende jente som rydder i hyllene og sorterer bøker på biblioteket.
– Det er klart vi hjelper til, vi er nå bare 11 elever i klassen, ikke at det blir så mye penger av det, men alt hjelper på. Ungdomsskoleelever tjener inn 300 kroner hver, sier Julie Hallås.
Julie tror ikke at bibliotekyrket blir hennes valg, men politietterforsker virker spennende.

På Sentrum Auto står Ranja bak disken og smiler, og hun klarte jammen å selge to ferske wienerbrød til reporteren.
– Her går det i salg, litt vasking og det er kjekt å kunne bidra, mener også Ranja Jørgensen.
På kjøkkenet på helsetunet var det baking på timeplanen, de hadde bakt nydelige Serinakaker (hm) og rundstykker sto for tur.
– Det har vært en artig dag her på kjøkkenet sammen med trivelig personell. Greit å støtte opp med en dags jobb, smiler Ane Katrine Mølsleth og ruller ut flere rundstykker.

Fjerdemann vi møter er i full gang med å klippe kviger i fjøset til Tor Kristian Roel.
– I dag har vi først vasket og kjørt inn redskap og ryddet litt. Nå er det kvigene som før en hårklipp. Jo da, jeg har fått prøvd Masseyn ja, ler Vegard Jermstad. Han er ikke helt uvant med gårdsarbeid og bonden på Ås syntes det var kjekt med en dags god hjelp. Litt traktorprat ble det selvsagt, i en munter tone.

Bak disken på Sentrum Auto jobbet Ranja Jørgensen en dag for OD.

 

Julie Hallås var i fullt arbeid på Namdalseid folkebibliotek, – kjekt å kunne støtte opp.

 

Ane Katrine Mølsleth var kjøkkenhjelp på sin OD-dag, mange rundstykker ble bakt.

 

Vegard Jermstad gjorde fjøsarbeid, og hårklipp var en av OD-dagens gjøremål.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse