De tusen nissers hus, nisser i alle størrelser og fasonger

De store nissene skjuler nesten Liv Kolstad der hun tar favnen full med noen av de største, svenskenissen i venstre armkrok

KORSEN

Det er mye man kan samle på, for eksempel på penner, frimerker, gamle mynter og servietter, men Liv Kolstad på Korsen samler på nisser. Hun har samlet i tjuefem år og her finnes store og små nisser, krus- og myke nisser og flotte store staslige nisser med vadmelbukse, islending og rød lue på. Til sammen er det over 1000 fargerike nisser i stua til Liv og Leif, han mener det er 1001 i tallet. Nesten man venter på nisseropet; – ho, ho, ho, er det noen snille barn her!

– Det er jo en alvorlig stor nissesamling?

– Jo, det er da det. Har ikke kjøpt alle selv, men vi har fått noen av kjentfolk både i Norge og i utlandet. Her er en danskenisse, en svenske, en spanjol i fallskjerm og vi har en såpekoppnisse fra England. Så er det jo fristende i mellomjula å finne noe til halv pris da, ler Liv og setter seg i godstolen med nisser på fange.

Liv har nisser over alt. På kjøkkenet, kjøleskapsdøra, i seksjonen, ute på altankroken i hagen og en stor Fjompenisse står i gangen og ønsker velkommen. Små nisser i reoler og seksjonen, krusnisser fra femtitallet som man ikke får tak i lenger.

– Du starter sikkert tidlig med å skremme opp alle nissene fra 11 måneders dvale?

– Ja, vi begynner først i desember. Leif bærer nisser og jeg setter de på sine plasser rom for rom. Nå er det jo en stor mengde så det tar sin tid, men det er nå koselig og da. Rudolf og nissen er i farta i hagen og på balkongen er det både julelys og nisser, ler Liv.

– Det blir så jeg/vi kjøper nisser på forskjellige steder når vi er ute på turer. Det hender vi er innom noen messer også. Jeg må si jeg har litt sånn nissesamlemani, men nissene må ha et fint ansikt om de skal bli med heim. Forrige helg vant jeg ei nissekjerring på tombola, da måtte jeg snarest ut for å kjøpe nissemannen. Det er bare slik, sier Liv i nissehuset.

Å, jo da, nissene er i mange varianter.

 

Ute på balkongen står det også noen nisser i flott belysning.

 

– Han her er en spanjol i fallskjerm, artig nisse dette.

 

Danskenissen sitter godt med sitt grøtfat.

 

Blant Amaryllus og lys, nisser er det over alt.

 

Den flotte nissekjerringa til venstre måtte jo ha en likandes nissemann.

 

Denne Fjompen og alle de små møter man i gangen.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse