Lag og foreninger søkes til Stolpejakten

Gudrun Flatebø, prosjektleder for Stolpejakten, i luftig svev på Otterøya. Foto: Privat.

NAMSOS

Namsos kommune inviterer lag og foreninger til å være med som medarrangører av årets stolpejakt.

Hele 15 lag og foreninger gjorde i 2021 en kjempejobb med å utplassere 150 stolper på ulike steder rundt om i kommunen. På denne måten fikk lagene anledning til å formidle flotte turmål og spennende lokalhistorie. Nå ønsker Namsos kommune flere lag og foreninger velkommen til å være med.

3000 deltok i 2021

Fjorårets stolpejakt i Namsos kommune var en stor suksess.

– Prosjektgruppa hadde satt seg et hårete mål om 500 stolpejegere den første sesongen. Men da 2021 ble avsluttet rundet Stolpejakten hele 3000 deltagere, forteller Gudrun Flatebø, fornøyd prosjektleder for Stolpejakten i Namsos kommune.

Stolpejakten har mottatt mange positive tilbakemeldinger, i tillegg til konstruktive råd og tips om hvordan jakten kan gjøres enda bedre neste år. Stolpejakten er altså et prosjekt som engasjerer innbyggerne, og det er en tydelig forventning om at det blir stolpejakt også i år.

Rune Wik fra trimgruppa på Jøa slår ned en stolpe i Rakkavika til Stolpejakten. Foto: Grethe Tranaas / Trimgruppa på Jøa

Hva ønsker ditt lag å vise fram?

I år som i fjor vil prosjektgruppa la mye være opp til lagene og foreningene som er medarrangører.

– Lagene kan selv tilpasse hvordan det er best for dem å delta. Det vil si hvor mange stolper laget ønsker å sette ut, hvor de ønsker å plassere dem, hva de ønsker å formidle fra sitt lokalmiljø og så videre. Prosjektgruppa kan bidra med erfaringer fra i fjor og innspill fra stolpejegerne, forklarer prosjektleder Gudrun Flatebø.

Stolpejakten fikk i fjor blant annet mange tilbakemeldinger på at det ikke var utplassert stolper i områdene Spillum, Klinga og Bangsund. Dette håper prosjektgruppa å få til i år, men er avhengig av at det melder seg lag eller foreninger fra området som kan bidra til dette.

Stolpejakten er folkehelse i praksis

Fysisk aktivitet er viktig for å ta vare på og bedre den fysiske og psykiske helsa.

– Det kan være lettere å komme i gang med regelmessig fysisk aktivitet hvis man lager en avtale med noen – om for eksempel å gå på stolpejakt sammen. Aktiviteter sammen med andre gir også sosialt felleskap, sier Gudrun Flatebø.

I en enkel spørreundersøkelse etter Stolpejakten 2021 svarte 55% at stolpejakt bidro til at de kom seg ut på tur. 90% svarte at stolpejakten bidro til besøk på nye steder, mens 85%, svarte at informasjon om kulturminner og lokalhistorie bidro til turopplevelsen.

Påmelding lag og foreninger

Ønsker ditt lag eller forening å være medarrangør av Stolpejakten? Påmeldingsfrist 2022: 20. februar.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse