Gaver til blomsterfondet får kirkegårdene til å blomstre

En flott minnelund er nettopp ferdig, benker kommer og det vil bli en fin plass å sitte og mimre.

NAMDALSEID

Namdalseid menighetsråd ønsker å informere om Namdalseid blomsterfond og hva pengegavene går til. Kirkegårdene er alltid fint pyntet, noe brukes også til pynting i kirka.

Blomsterfondet ble opprettet i Namdalseid sokneråd i 1958. Det ble valgt egen nemnd for blomsterfondet, men fra 1994 ble soknerådet styre for fondet. Det har gjennom årene blitt innkjøpt blomster både ute og til alteret,  og til gudstjenester både ved Namdalseid kirke og på Elda kirkegård. Blomsterfondet er en kondolansehilsen i forbindelse med begravelser og kan betales inn ved Coop Namdalseid og Coop Sjøåsen.

– Minstesatsen er kr. 50.-, men det er selvsagt fritt å gi så mye man ønsker utover dette. Pengene som kommer inn blir brukt både på Namdalseid kirkegård, i kirka og på Elda kirkegård, sier leder i Namdalseid menighetsråd Solfrid Skevik.

Minnelund

Gavene som gis til blomsterfondet blir også brukt til planting i de parklignende deler av kirkegårdene, så som planting langs inngangspartiet til Namdalseid kirke.
– Ved kjøp av planter av Langøren gartneri på oppsatte plantedager gis det støtte på 20 kroner per gravsted i året, forteller Solfrid.

En minnelund er nå nettopp ferdig ved Namdalseid kirkegård, der er det plantet busker og en stor flott steinplatting er ferdig.
– Med denne minnelunden tenker vi at besøkende kan sitte ned, mimre litt og se utover den flotte kirkegården vi har her. Dette har vi fått til med gaver som er gitt til blomsterfondet i forbindelse med begravelser. Flinke dugnadsfolk har stått på og da er dette mulig. Menighetsrådet er takknemlig for alle pengegaver som kommer inn, det kommer menigheten til gode og det er alltid en fryd å besøke de flotte kirkegårdene på Namdalseid, sier leder Solfrid.
Menighetsrådet minner også om at kirkestua er åpen til bruk ved både minnestunder og mindre selskaper. Nye stoler og et godt utrustet kjøkken er tilgjengelig der.

 

FLOTT: Kirkegårdene er fint tilplantet både sommer og høst.

 

INNGANGSPARTI: Det er alltid nyplantet og fint i inngangspartiet til kirka.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse