Et nødvendig og etterlengta tilbud på plass

- Velkommen til fotterapeut Tone Merete Størvold, blomster fra Pårørendeforeninga ved Namdalseid helsetun og de andre støttespillerne ved Mariann Gladsø. Første pasient Oddleiv Bratberg støttet oppmerksomheten

NAMDALSEID

Fotpleie er ikke et lovpålagt tilbud i kommunen slik at opprettholdelse av fotpleietilbudet til innbyggerne ikke er blitt prioritert. Det er nødvendig for mange å komme seg regelmessig til behandling av føtter.

– Etter nesten ett år uten fotpleie har det nå ordnet seg. Torsdag 10.september hadde fotterapeut Tone Merete Størvold sin første dag på Namdalseid helsetun. Dermed var et nødvendig, ettertraktet og sterkt ønsket tilbud på plass, sier sekretær i Pårørendeforeninga ved Namdalseid helsetun Mariann Gladsø.

Utfordrende
Det har for mange vært utfordrende og nesten umulig å få skikkelig fotpleie når behovet er stort. Pasientene har vært nødt til å reise til Namsos eller Beitstad for behandling, nå har det endelig ordnet seg på helsetunet.

– Pårørendeforeninga tok på seg å undersøke muligheten for oppstart med fotpleie. Vi startet i januar og fikk en avtale med fotterapeut Tone Merete Størvold fra Beitstad. Koronaen påvirket gangen i arbeidet, men vi har nå klart å skaffe et oppgradert rom med nødvendig utstyr for fotpleie. Det er nytt komplett utstyr for åtte brukere per dag som Tone er her, sier Mariann.

– Hva med nytt utstyr, det er vel kostbart?

– Ja, det koster mye så vi klarte det ikke alene. Vi fikk til et spleiselag og samarbeid med Namsos kommune, Saniteten på Statland, Klinga Sanitet avdeling Namdalseid og Pårørendeforeninga ved Namdalseid Helsetun. Vi har kjøpt inn utstyr for rundt 120.000, – kroner, helt supert. Selve rommet måtte også ha en oppgradering, men nå har vi et funksjonelt, godt utstyrt behandlingsrom. Fotterapeut Tone har gjort ønsket om stabilt fotpleietilbud mulig, sier sekretær Mariann.

– Hvem er brukerne?

– På grunn av koronaen er det beboere på sykeheimen og i omsorgsleilighetene/boligene som kan benytte tilbudet enn så lenge, og i alle fall ut 2020. Det er ansatte på sykeheimen og åpen omsorg som skriver ventelister og ut fra disse setter de opp timelister i fellesskap. Sykeheimsbeboere bringes og hentes av de ansatte og yter nødvendig hjelp for eksempel opp i stolen. Behandlingsrommet blir smittevasket etter hver behandling og generelle smittevernregler gjelder, sier Mariann Gladsø.

Førstemann
Da døra til fotterapeuten åpnet torsdag kunne Tone M. Størvold ønske beboer Oddleiv Bratberg som første bruker. Dette var en etterlengtet fotbehandling for Oddleiv som tidligere måtte reiste til Beitstad for å få hjelp.
– «Knaillsupert» å få ho i huset her. Slipper å farte til Beitstad, nå kjem ho hit, smiler han.

– Jeg var litt småstressa i starten, men fikk gjennomført første timen med første pasient helt greit. Det er et bra rom her med nytt utstyr og alt, det blir jo litt innkjøring, sier fotterapeut Tone.

– Herlig, det er som å gå på bomull, helt knaillgodt, sier Oddleiv Bratberg etter ei god behandling.

Datoer for resten av 2020:
22. og 29. oktober, 12. og 19. november og 17. desember.
Fotterapeuten behandler 8 pasienter per dag mellom klokka 09.00-16.00.

Fra 1.januar 2021 blir det to torsdager i måneden med fotterapeut Tone Merete Størvold!

 

Da var behandlingen ferdig, på med sokkene, – det herre va knaillgodt, smilte Oddleiv.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*