Musikere og sangere skapte en magisk stemning i den gamle kraftstasjonen

Sivert Skavlan brukte «andre etasje» da han framførte Frejas hymn sammen med The new Power station band med leder Edith Therese Johnsen, fra venstre Jostein Brandtzæg Schei, Jonas Alexander Boholm Wannebo, Jan Åge Kolstad og Ståle Overrein, (Jakob Wannebo Gundersen var med på kornumrene)

FOLLAFOSS

Hva kan man bruke en stor kraftstasjon fra 1923 til? Bygningen står der, er full av utstyr for å produsere strøm og det står faktisk 1914 med stor skrift på noe av det svære utstyret der inne.
Men har man fantasi, er musiker og har lyst til å utfordre denne svære bygningen, med en akustikk inne av en annen verden, til å gjøre noe helt spesielt. Jo, da inviterer man musikervenner og mekker sammen et band. Ett mannskor og ett blandakor var heller ikke å forakte.

Slik ble det tidenes konsert i Follafoss gamle kraftstasjon; takket være musiker Edith Therese Johnsen.

– For fem år siden hadde vi en konsert her med Power station band. Nå stiller vi med The new Power station band. I tillegg er mannskoret Malmklang fra Malm og Namdalseid songlag med og begge har de Torunn Johnsen som dirigent, forteller Edith.

Konserten var fredag kveld og det var starten på Follafoss sitt arrangement Snu på flisa. Rundt 120 publikummere møtte opp og man kan vel si at ingen gikk «tomhendte» fra konserten. For maken til underholdning er en sjeldenhet å få være med på. Her var selvlaget musikk/sanger, flere melodier av Rolf Løvland, Brudeslått fra Danmark der Sivert Skavlan spilte både klarinett og cello i samspill med Edith på piano og fiolin, vakkert! Frejas hymn, en flott klarinettsolo med band, og Torunn Johnsen sin Sela`s perle.

To kornummer som avslutning, Circle of Life, fra Løvenes konge der Mads Odin Mandal Svendsen var solist; arrangert for kor av Torunn, og mektige Raise your Voices av Rolf Løvland til avslutning. Denne sangen har Edith i flere år ønsket å få framføre sammen med kor og band. Du milde moses! Her var det gåsehudfaktor langt oppover skalaen, om man kan si det sånn. Stående applaus og sikkert noen tårevåte øyne, dette var magisk.

– Har ikke opplevd noe lignende, magisk, flott og herlig. Fantastisk konsert med superflinke musikere og korister i et spennende lokale!! Det manglet ikke på superlativene etter konserten.

– All ære og takk til Edith som har planlagt og organisert denne fantastiske konsertkvelden, blomster og gode ord til musikere, solist og dirigent fra komiteen i Snu på flisa.

Brudeslått fra Danmark der Sivert Skavlan spilte både klarinett og cello i samspill med Edith på piano og fiolin.

 

Circle of Life med Mads Odin Mandal Svendsen som solist sammen med kor, vakkert og godt å høre på.

 

The new Power station band, mannskoret Malmklang og Namdalseid songlag med dirigent Torunn Johnsen med avslutningsnummeret.

 

Heder og ære til kor og musikere, fra venstre solist Mads Odin Mandal Svendsen, på tangenter Jostein Brandtzæg Schei, bass Ståle Overrein, piano/sang/fiolin Edith Therese Johnsen, dirigent Torunn Johnsen, cello/klarinett Sivert Skavlan, slagverk Jonas Alexander Boholm Wannebo, rytmeinstrument Jakob Wannebo Gundersen og på gitarer Jan Åge Kolstad.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse