Landbruksministeren på snarvisitt hos KrF sin førstekandidat i nye Namsos

Hilste på melkekyrne, t.v. Landbruksminister Olaug Vervik Bollestad, Anette Liseter med døtrene Ruth og Johanne og listetopp i Trøndelag KrF Karin Bjørkhaug

NAMDALSEID

Torsdag fikk Anette Liseter, som er førstekandidat for KrF i nye Namsos til høstens valg, besøk av Landbruksminister Olaug Vervik Bollestad. Anette driver gården Morkabrekka sammen med mannen Olav.

Anette fortalte om gården og Landbruksministeren var interessert i både drifta og framtida med gården.
– Vi har jo et ønske om å bygge nytt fjøs, men det er nå dette med kostnadene. Både Olav og jeg er interesserte i å drive gårdsbruk med melkeproduksjon og vi har en visjon om at vi begge skal kunne fortsette å jobbe på gården. Ønsker ikke å bli større, da blir det for mye gjeld. Her har vi en fin plass og alle trives, sier Anette.

Landbruksminister Bollestad får også høre om satsing på de unge gjennom barnehager og skoler.
– For å synliggjøre hvor maten kommer fra har bondelaget og bygdekvinnelaget i mange år hatt skolefrokost/lunsj på skolene. Der serveres skikkelig «bondekost». Likeså har Namdalseid bondelag hatt landbruksspillet for de eldste barna. Dette er med på å synliggjøre hvordan et gårdsbruk drives og at maten dyrkes av bønder. Kjøpe maten gjør vi på coop og Rema. Vi skulle så gjerne ønske å få til flere gårdsbesøk med barnehagebarn og småskolen, men det er dette med ressurser. Vi gjør vårt beste, men da må foreldrene støtte opp med blant annet skyss, sier Anette.

Skog
– Jeg har aldri lært så mye om skog som nå i senere tid. Man må ut i skogen for å skjønne forvaltningen. Det handler om å bruke skogen og ikke ødelegge den. Bare det å få vite alle måtene å bruke trevirket til, sier Landbruksministeren.

Rovdyr
Landbruksminister Olaug Bollestad er opptatt av dyrevelferd og at dyr skal være på beite om sommeren.
– I rovdyrforliket heter det at noen steder skal det være husdyr og noen steder rovdyr. Husdyr og rovdyr går ikke sammen, det skaper konflikter. Beiter og husdyr er prioritert og vi må skjønne hva bøndene mener. Ikke bare på et papir, sier ministeren.

Bønder, industri og mulighet til å få ut varene.
– Vi må legge til rette med veg, strøm og vatn for å få samfunnet til å fungere. Alt henger sammen, ja, som et hjul. Vi må også legge til rette for annet enn landbruk i kommunene og ta vare på de mange gründerne som finnes. Det kalles bygdeutvikling, smiler Landbruksminister Olaug Vervik Bollestad.

– Barn må få kjennskap til hvor maten kommer fra, er de enige om Landbruksminister Olaug Vervik Bollestad og Anette Liseter.

Ministeren var fornøyd med sitt opphold i Morkabrekka og hun skriver på sin FB-side:

– Jeg heier på Anette Liseter som er KrFs førstekandidat i Namsos i kommunevalget. Hun vil jobbe for at alle barn i kommunen skal få dra på gårdsbesøk, og det synes jeg er veldig bra! Flere og flere i dag vet ikke hvordan livet er på en gård, så jeg tror det er veldig bra om barna i Namsos og andre plasser får en slik mulighet. Folk må vite hvor maten vår kommer fra!

Kjekt
– Det var veldig kjekt å få et slikt besøk på gården. Hun er en herlig dame. Jeg hadde ikke lagt opp til noe spesielt tema, men ok med et «Meet and Greet» der vi kunne prate om alt mulig. Regner med at ministeren ellers får mange debatter på sin tur, sier førstekandidat i KrF i nye Namsos Anette Liseter.

 

Landbruksministeren fikk selvsagt hilse på kyrne på gården.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse