Smitte på Namdalseid helsetun, 138 smittet så langt denne uka i kommunen

En beboer ved Namdalseid helsetun har fått påvist korona. Det er innført besøksbegrensninger inntil situasjonen er avklart

NAMDALSEID/NAMSOS

Informasjon fra Namsos kommune 27.januar:

Det ble rapportert inn 138 koronasmittede til Namsos kommune i løpet av de tre første dagene av uke 4. Flere har blitt smittet på sosiale samlinger.

Det er 23 flere smittede enn mandag til onsdag uka før. Omtrent halvparten smittes av personer de bor sammen med. Nesten ni av ti vet hvem de sannsynligvis er blitt smittet av, så det er lite såkalt villsmitte.

Både tirsdag og onsdag kunne flere smittetilfeller spores tilbake til sosiale samlinger. Namsos kommune ber derfor innbyggerne tenke igjennom hvor mange man omgås fysisk.

Det er også rapportert om noe såkalt importsmitte fra Sverige, altså at innbyggere har blitt smittet mens de har vært på reise.

Namdalseid helsetun

En beboer ved Namdalseid helsetun har fått påvist korona. Testing, isolering og smittesporing er igangsatt, og pårørende er varslet. Det er innført besøksbegrensninger inntil situasjonen er avklart.

Smitte på flere skoler og barnehager

61 smittetilfeller knyttes til flere forskjellige skoler og barnehager rundt om i kommunen. 14 elever ved Olav Duun videregående skole er bekreftet smittet så langt denne uka.

Selvregistrering av smitte

De aller fleste rapporterer nå smitte selv via kommunens hjemmeside. Dette er praktisk for den smittede og letter samtidig kommunens smittesporingsarbeid.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse