Landsskytterstevnet – Årets høydepunkt for skytterfamilien

Jubel blant skyttere og supportere fra Namdalseid og Lyngen skytterlag etter god skyting

Leserinnlegg og bilder fra Sanna Marie Sverkmo

I perioden 2.august-9.august ble årets Landsskytterstevne arrangert i Evje.
12 skyttere med familie fra Namdalseid og Lyngen skytterlag pakket bilen og kjørte ca. 200 mil tur/retur for å delta på årets høydepunkt.

Jeg har først litt lyst til å fortelle hva landsskytterstevnet er og hvorfor skyttere anser det som årets viktigste begivenhet.

Landsskytterstevnet er Norges største skytearrangement og ett av Norges største idrettsarrangement. I løpet av 8 dager blir det avfyrt opp mot en halv million skudd, og det skal kåres en Norgesmester i hver klasse på bane, felt, stang og felthurtig.
I år var det i overkant av 4200 påmeldte skyttere, det vil si at det trolig var ca. 20.000 tilreisende.

Men Landsskytterstevnet er så mye mer enn bare å kåre Norges beste skyttere. Det er en folkefest med god stemning fra morgen til kveld. På arenaen er det rigget med sitteplasser, visning fra både 100m og 200m, storskjerm som viser de viktige, spennende, morsomme og rørende øyeblikkene på nært hold. Det er et kamerateam som løper rundt for å fange opp alle disse øyeblikkene, både fra innledende skyting, finaler og fra publikum. Og på toppen av det hele er det et eget speakerteam som holder tråden og loser publikummet gjennom alt av skytinger. Det meste kan man jo se på NRK når de sender fra arrangementet. NRK meldte også om meget gode seertall i år, med nesten dobling av seere.

Men det er jo selvsagt ikke alt man får se på TV, de små, men viktige øyeblikkene blir ikke alltid fanget på kamera. Skyttermiljøet har et helt spesielt samhold, de er som en stor kjernefamilie der det er rom for alle. Det oppstår vennskap på tvers av alder, gode samtaler, latter og genuin interesse for andres prestasjoner og skytinger. For alle som deltar på LS presterer noe, selv om de ikke nødvendigvis blir kåret til Norges beste akkurat dette året. Bare det å delta er en prestasjon i seg selv, eller det å være tilstede for lagkamerater, være med i publikum og klappe de andre frem, og bidra til å skape årets største skytterfest.

Over til de 12 skytterne som reiste for å delta på festen fra Namdalseid og Lyngen skytterlag.

Imponerende debut av 11-år Snorre Sverkmo Julnes og Torleif Lund (klasse V65)

Vi hadde i år to debutanter, Torleif Lund (klasse V65) og Snorre Sverkmo Julnes (klasse rekrutt).
Begge gjorde en suveren debut, Snorre skjøt seg til finale på både bane og felt. I tillegg var Snorre med på å vinne sølvmedalje i samlagsskyting for Inntrøndelag skyttersamlag. Det kan man si er en meget imponerende debut av en 11-åring.

Medaljesermonien hvor Snorre er på pallen sammen med resten av laget til Inntrøndelag skyttersamlag (Snorre i blå skjorte helt til venstre på pallen).

Svenn Harald Hovd skjøt seg til finale på bane i klasse 2, Venke og Willy Sverkmo skjøt seg til finale både på bane og felt i klasse V55.

Kjell-Erik Hansen skjøt seg til finale på felt i klasse 3. Kristian Westvik Hansen skjøt seg til finale på bane i klasse junior. Sanna Marie Sverkmo skjøt seg til finale på felt i klasse 2.

Kristoffer Valleraunet ble nummer 9 i klasse 3 på felthurtig og fikk en flott topp-10 plassering.
Frank Westerhus ble nummer 6 (av 354 deltagere) på minneskytinga i klasse 2 med 58 av 60 poeng.
Johnny Gipling skjøt 11 treff på stang og 25/10 på feltrunden.

Ann Cathrine Sverkmo Valleraunet deltok på sitt LS nummer 25 i en alder av 33 år, også det er en prestasjon i seg selv! Sanna deltok forøvrig på sitt LS nummer 15 i en alder av 26 år.

Slik ble altså årets landsskytterstevne for oss, og vel hjemme sitter vi igjen med gode minner og gleder oss allerede til neste års LS som blir arrangert i Elverum. Og kanskje enda mer til LS på hjemmebane (Steinkjer) i 2023.
Vi håper på like god stemning, gode resultater både fra kjente og ukjente, samholdet og ikke minst en reise sammen som en stor skytterfamilie som laget vårt er.

Til slutt velger jeg å ta med et lite innlegg som ble lagt ut på et diskusjonsforum for skyttere i forbindelse med årets LS;

«Velkommen! Sett deg ned!»

Igjen renner gledestårer hos undertegnede; Teodor (11) blir tatt varm og hjertelig imot av Torbjørn (77) fra Blaker og Tor Robert (76) fra Bodø Østre.
Tre konkurrenter på like vilkår. Kamerater fra første sekund.
Takk alle skyttere for at dere favner om hverandre, takk for at dere inkluderer alle uansett alder og bakgrunn, takk for at dere får 11-åringen til å sitte med et forundret glis når dere spør:
«Du? Var det Teodor du het? Hjelper du meg å skru hvis jeg ikke får til prøveskuddene?»

 

Stemningsbilder fra Landsskytterstevnet på Evje:

Det er mye folk når det er store idrettsarrangementer, så også på Landsskytterstevnene.

 

Ella Gipling, Frank Westerhus og Torleif Lund var gode og viktige støttespillere og bærere når man går ei feltløype på ca 4km.

 

De yngste var med, her er Ella med Alette.

 

Johnny, Jakob og Alette koser seg på campen.

 

Registrering før feltløypa, Snorre midt i bilde.

 

Her skal det feires at LS blir på Steinkjer i 2023, lederen for Inntrøndelag Skyttersamlag serverer sprudlevann.

 

Inntrønderleiren på campingplassen, – det er en egen «skyttercamp» i forbindelse med LS.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse