Ta godt imot bøssebærerne og by på flott akvarell av Morten Gjul – det er krafttak mot kreft

Akvarell av Morten Gjul som auksjoneres bort på trivselskvelden onsdag 13. mars.

Det er klart for Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon ”Krafttak mot kreft”. Årets tema er kreftformer få overlever. Midlene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

På Namdalseid er det en lokal arrangørgruppe bestående av Gunnhild Kaldahl, Ragnhild Westrum og Anita Anzjøn Brattgjerd som legger til rette for en god aksjon.

Dør-til-dør-aksjon

Tirsdag 12. mars blir det en dør-til-dør-aksjon med bøssebærere. Anita forteller at det har gått veldig lett å få i bøssebærere. Alle områder i Namdalseid og på Statland får besøk mellom kl 16.00 og 19.00.

-Hvis du ikke er hjemme kan du støtte aksjonen ved å vippse til 461015, forteller Anita. –Dette er vippsummeret til «Eide sammen mot kreft». Og alle bøssebærerne har med seg lapper med vippsnummeret på.

Trivselskveld

Arrangørene har i år tatt initiativet til en trivselskveld, og ønsker velkommen til Namdalseid samfunnshus onsdag 13. mars kl 18.00. –Her er det meningen at vi skal ha det trivelig i lag og treffe folk fra bygda, sier Gunnhild. –Det går an å kombinere trivsel og alvorlige tema.

Det blir sang og musikkinnslag med både ungdommer og godt voksne. –Vi har også forhåpninger om at det blir en god dose humor når en viss gjeng fra Beitstad kommer, ler Gunnhild.

Ingrid Anzjøn Brattgjerd skal dele sin historie ved å fortelle og vise at de som har blitt kreftfri nødvendigvis ikke er friske.

Ingrid fikk akutt lymfatisk leukemi i 2011. Det er en kreftform som har sitt utspring i beinmargen og som er dødelig om ikke riktig behandling blir gitt omgående. De som kjenner Ingrid vet at det var nære på og at det var en beinmargstransplantasjon som reddet henne.

Vi får også besøk av Eva Faanes som er distriktssjef i Kreftforeningen, forteller Gunnhild.

Av de som skal underhold er Julie Hallås, Snorre Sverkmo Julnes, Gunnar Prest og Presten og Gåsebandet. Gunnhild legger til at det koster 200 kroner å komme inn og at det inkluderer kaffe og kveldsmat. I tillegg blir det loddsalg.

Auksjon

På trivselskvelden i samfunnshuset blir det mulig å støtte kreftsaken gjennom å by på et bilde som er donert av kunstneren Morten Gjul.

Bildet er 25×52 cm og kommer uten ramme. Den som får tilslaget på bildet vil få det tilsendt i posten.

-Mange er glade i Mortens bilder, sier Gunnhild og har tro på at mange vil synes det er bra å støtte saken samtidig som de får et flott bilde. -Utropspris på bildet er 4000 kroner. I utsalg selges dette bildet for 6000 kroner uten ramme.

Morten Gjul hilser selv og sier at han håper noen byr mye penger til en god sak!

Gunnhild Kaldahl er en av de som står bak den lokale innsamlingsaksjonen på Namdalseid.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse