KORMUS; et sang- og musikkarrangement til tjue i stil

Namdalseid Songlag og Namdalseid Musikklag hilste velkommen til KORMUS 2018. - Kor og korps skaper glede på KORMUS i lag. Piano: Gudmund Thorsen

NAMDALSEID

160 musikere og sangere fra tre korps og fem kor satte hverandre og 50 publikummere i stemning på Namdalseid i helga. Namdalseid Songlag og Musikklag hadde invitert til KorMus.
– Vi hadde et liknende opplegg for fem år siden og nå syntes vi det var på tide med et nytt stort sang- og musikktreff her på Eide. Vi har nok vært i KORMUS-modus et års tid med mange møter og mye jobbing, sier leder i Namdalseid Songlag Nina Edel Damås og leder Monika Mehlum i musikklaget.

KorMus er et ministevne der kor og korps møtes for å ha det trivelig sammen med mye sang og musikk. Her møter man medlemmer fra andre lag, holder fin konsert og har hyggelig samvær med mat og fest. Alt dette klaffet, været kunne heller ikke vært bedre, på årets KorMus på Namdalseid.
Her var det invitert kor og korps fra «nabolaget» og fem kor og tre korps inntok samfunnshuset og det flotte arrangementet lørdag. Disse deltok på årets KORMUS:
Songlaget «Sjørokk» fra Osen, Beitstad Hornmusikklag, Sparbu Songlag, Beitstad Songlag, Follafoss Musikklag, «KorSomE» fra Kvam, Namdalseid songlag og Namdalseid Musikklag.

Konsert
– Namdalseid Songlag og Namdalseid Musikklag er viktige kulturaktører i kommunen. De stiller opp på forskjellige arrangementer og gleder mange. Man kan vel ikke tenke seg en 17.mai uten korps og kor. De er for oss alle, uansett kommune, like viktige som vatn og strøm i bygda, sa ordfører Steinar Lyngstad da han åpnet KORMUS-konserten. Han fikk stor applaus for denne. Steinar var konferansier på konserten.

Og for en konsert det ble. Med et program som gikk godt over to timer fikk man høre vakker sang, solister både i kor og korps og feiende flott korpsmusikk. Det er vanskelig å ikke skulle nevne noe, for det var så mye vakkert. Da Beitstad songlag framførte Den Fyrste song, da var det nok ikke et øye som var tørt i salen. Denne går bare «rett inn» i hjertet. Artig var det å høre igjen Follafoss Musikklag med Vidda og Jan Morten Garnvik som trompetsolist. Namdalseid songlag sin Ti tusen tommeltotter satt som ei kule og publikum var med.
Må nevne Namdalseid musikklag sin «gamle» The Westerners, den er bare herlig med små soloinnslag blant instrumentgruppene, det var westernstemning over denne.

Laget som virkelig imponerte var de ti sangerne i KorSomE og dirigent Hilde Berg Følstad fra Kvam. De måtte være på og lytte til sine egne stemmer, her var det ikke mange å støtte seg på. De høstet stor applaus etter både Bruremarsj fra Lødingen og You Raise Me Up, supert.

Det var to fellesnummer til slutt, sangerne imponerte med Kärlekens tid av Benny Anderson og korpsene avsluttet konserten med Kronprins Olavs honnørmarsj av Oscar Borg.

Mat
Til festmiddag ble det servert saltkjøtt, pølser og kålgraut. En middag som virkelig smakte og kokk Siv Helland høstet stor applaus for maten. Det gjorde også elevene fra musikklinja ved Olav Duun videregående skole som trådte til som servitører. Det ble et muntert og lett bordsett under toastmaster Magne Fossum, kan vel trygt si at de landet til tjue i stil.

Må nevnes at Lensmannsgården arrangerte KorMus-pub på Korsen fredag kveld.
– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger etter helga og vi er alle kjempefornøyde med arrangementet. Stor takk til alle som bidro med god hjelp og gjorde dette mulig, sier Nina.

Gjestene fra Osen, «Sjørokk» med sin dirigent Anne Jorid Gåsmo.

 

Sparbu Songlag med dirigent Torbjørn Renaa. Pianist Kirsten Knedal Andersen.

 

Jan Morten Garnvik og Follafoss Musikklag framførte blant annet «Vidda».

 

KorSomE og dirigent Hilde Berg Følstad ved pianoet.

 

Namdalseid Songlag ble ledet av dirigent Gudmund Thorsen.

 

Dirigent Lars Aalberg og Namdalseid Musikklag, Steinar Lyngstad nederst t.h.

 

Mektig sang av felleskoret.

 

Felleskorpset avsluttet konserten.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse