Kreativ næringslunsj

KORSEN

Fredag 24. november inviterte Lensmannsgården til næringslunsj med temaet «Reiselivets betydning for ei bygd» og om mange små bedrifter kan være med på å utvikle Namdalseid. 20 personer fra ulike virksomheter og næringer møtte opp for å høre Rina Skjæran og Bente Snildal snakke om henholdsvis samarbeid og reiseliv.

Rina jobber i næringsavdelingen i kommunen (Midtre Namdal samkommune), og hun var interessert i å få høre hva de kan bistå næringslivet i Namdalseid med. Bente Snildal jobber også i næringsavdelingen, og er utleid til Visit Namdalen. Disse to er et bra team som utfyller hverandre og gir veiledning og rådgivning til bedrifter og gründere.

Rina fortalte at næringsavdelingen tilbyr 10 timer gratis rådgivning til bedrifter eller prosjekter. Det er noe å ta med seg for de som har en idé i magen! Ofte inkluderer det hjelp til finansiering, og samkommunen har et næringsfond hvor man kan søke om midler hvis det gjelder regionale prosjekter. Hvis det gjelder nasjonale eller internasjonale prosjekter så er det Innovasjon Norge man må søke hos, ognæringsavdelingen bistår da også.

Mange vet kanskje ikke nok om kommunens næringsavdeling, så Rina understreker at de er kommunens lange arm som samarbeider med ordfører og rådmann.

 

Raivis Baltris og SjøCamp i Tøtdal

Rina og Bente hadde invitert med seg en spesialgjest som fortalte om sine planer. Det var Raivis Baltris som har etablert seg i Ytre Breivika i Tøtdal. Han er opprinnelig litauer og har bodd i Norge i 10 år. Det er fiske som er hans lidenskap, og han skal etablere en SjøCamp med fokus på fiske, dykking og vannsportsaktiviteter. Han planlegger også to nye rorbuer med til sammen 16 overnattingsplasser. Han har et stort nettverk av fiskeinteresserte og skal basere mye av markedsføringen sin gjennom dette nettverket.

Noen har sagt at når man kan tjene penger på hobbyen sin, så kan man slutte i jobben og leve av hobbyen, sier Raivis.

(De som ikke visste hvor Ytre Breivika var ble forklart at det var bare å ta av etter bedehuset i Tøtdal ut mot Langstrand. )

Raivis mener at Namdalen er et gjennomsnitt av hele Norge. Her finnes fjell, skog og hav som er typisk norsk. Har du vært i Namdalen så har du vært i Norge!

 

Visit Namdalen

Visit Namdalen har mye å tilby næringslivet, og Bente fortalte at hun kan samarbeide med alle og hjelpe de å bli synlige. Visit Namdalen skal bidra til å utvikle regionen til et unikt og helhetlig reisemål, og de har som mål at i 2030 er Namdalen best i landet på fiske, friluftsliv og fellesskap.

Bente fortalte at totalt antall gjestedøgn øker jevnt og trutt i Namdalen, og at vi kan være stolte av at vi får vår andel i Trøndelag.

 

Idédrodling om fremtiden

Næringslunsjen ble avsluttet med kreativ idédrodling. Rina utfordret de fremmøtte med en oppgave om hva vi kan gjøre for å friste turister som kjører forbi til å være en dag eller to dager lenger (og legge igjen enda mer penger).

Kreative hoder slo seg sammen og kom opp med mange gode idéer, og Rina og Bente understreket at de kan hjelpe til med å videreutvikle idéene.

-Artig at det kom så mange, sier Ane Alti. -Målet er at næringslunsjen skal være et møtested for de som driver næring i Namdalseid, og at de kan treffes og prate om det som opptar de. Vi arrangerer næringslunsj siste fredag i måneden, og et par ganger i året skal vi prøve å få til utvidet næringslunsj som i dag.

Stina Kolstad var godt fornøyd med lunsjmøtet og uttalte at dette var inspirerende. Tone Fossli la til at for å få til en god strategi så er det lurt å vite hva andre driver med.

Ragnar Westerhus som er styreleder i Lensmannsgården tar en kaffeprat med Bente Snildal fra Visit Namdalen. Lensmannsgården er medlem i Visit Namdalen.
Atle Opdahl, Monika Mehlum, Herbjørn Kolstad og Bjørn Dag Derås trekker frisk luft i pausen.
Visit Namdalen kan hjelpe aktører med å bli synlig!
Raivis Baltris planlegger rorbuer i Ytre Breivika i Tøtdal.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse