Tidligere elever på mimretreff, Buvik skole skal rives

Mimretreff ved Buvik skole, fra venstre Egil Aglen, Yngve Bondø, Karle Oksdøl, Olav Johan Mork, Sigrun (Aune) Stamnes, Magnar Aleksandersen, Brit Oksdøl, Anna Pauline (Engan) Stamnes og Borghild (Vindsetmo) Ovesen (Foto: Privat)

TØTDAL

Leserinnlegg fra Olav Johan Mork.

Buvik skole skal rives, og i den forbindelse var det noen tidligere elever i pensjonsalder som bestemte seg for å ha et mimretreff. 9 tidligere elever var samlet i det fine sommerværet, og noen opplevelser fra skoledagene ble delt. Ingen hadde skoleskyss til og fra Buvik skole.  Noen hadde cirka 5 km lang skolevei. Om vinteren var det mange som rente på ski til og fra skolen. I langfriminuttet var det ikke uvanlig at noen elever tok seg en lengre skitur til Buvikfjellet, og da gikk mye av neste skoletime før de var på plass. Fra min egen skoletid husker jeg at under gunstige værforhold var det å løpe på isflakene mellom land og sjøisen nede ved Buvik Sagbruk en artig sport.

Ingen alvorlige ulykker skjedde med denne sporten, men det hendte vi ble våte på føttene. Vi hadde en vikarlærer en periode. En time da vi skulle ha grammatikk var det en frimodig elev som sa:

«Vi liker ikke grammatikk.  Kan du ikke heller lese fra ei indianerbok.» Vikarlæreren var grei og imøtekom vårt ønske.

Buvik skole, selve skolehuset ble tømret i året 1921. (Foto: Privat).

Siden Avholdshuset på Tøtdal ble restaurert og overtatt av Tøtdal Velforening har Buvik skole blitt svært lite brukt.

Dersom noen skulle være interessert i å overta huset vederlagsfritt for rivning og oppføring på et annet sted, så hadde det vært fint.

Tiden, vær og vind har tæret på det gamle skolebygget. (Foto: Privat).

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse