Namsos kommune inviterte Eldre ut på middag

Namsos kommune inviterte Eldre ut på middag, her fra mandagens samling der godt voksne fra Namdalseid og Namsos var samlet

NAMSOS

Namsos kommune v/Innbyggertorg og frivillighet søkte Statsforvalteren og fikk innvilget tilskudd til å invitere hjemmeboende eldre over 65 år ut på middag. Dette er et landsdekkende prosjekt finansiert av Helsedirektoratet.

Namsos kommune samarbeider her med Jøa sanitetsforening, Namdalseid pensjonistforening, Namdalseid frivilligsentral, Namsos frivilligsentral og Namsos demensforening om å gjennomføre «Eldre ut på middag».

«Formålet med tilskuddet er å motvirke fysiske og psykiske konsekvenser av sosial isolasjon og å legge til rette for at eldre igjen kan være del av et sosialt fellesskap etter at vaksinasjonen er gjennomført. Tilskuddsordningen skal gjøre det mulig for kommuner som samarbeider med restauranter å tilby billige middager for hjemmeboende eldre som ønsker å spise sammen med andre».

Første «runde» i dette opplegget var mandag og da var det godt voksne fra Namdalseid og Namsos som var gjester. Rundt 60 i tallet, 30 fra Namdalseid, og Ullvaren kafe as var stedet for festligheten. At det var behov for å møtes i «litt» større forsamling kunne man høre på praten i lokalet. Det er lenge siden man har hørt denne «summelyden» uten å oppfatte noen samtale blant de tilstedeværende. Det var bare å nyte og vente på at middagen var klar, varaordfører Kjersti Tommelstad ønsket forsamlingen velkommen til middag.

Mat og historie
På menyen var det elgkjøttkaker med tilbehør, ovnsbakt laks med tilbehør og dessert/kaffe. Og det var mat som smakte for sultne Eidbygger og Namsosinger. Litt historie om byen fikk forsamlingen presentert av daglig leder i Namsos Bys Historielag Gunnar Hojem.

– Namsos by er jo et historisk sted helt tilbake på 1800-tallet. Her var det gårdsbruk på kirkeplassen og i 1913 var det så høg flo at man kunne ro over der festplassen er. I og rundt Namsos var det mange sagbruk for det var mye skog i området og rundt 400 mann hadde jobb med skog og sag. I 1940 ble byen bombet, men befolkningen var heldigvis evakuert. Kirka sto ferdig i 1960 og er et skikkelig praktbygg, slik fortsatte Hojem og nevnte både fattige kår, svenskhus, samfunnshus og kommunesammenslåing i 1964 og 1960-70 årene der det ble skapt industri og mange arbeidsplasser.

Underholdning
Det var ikke bare mat og historie som ble servert. To glade musikanter serverte gamle melodier/sanger i et gammelt lokale. Her fikk man høre både Bjørn Afzelius, Paul Anka, Everly Brothers og dette ispedd noen herlige historier, sånn litt på kanten der man måtte tenke seg til poenget. Herlig å få rista litt på både dansefot og lattermuskler etter en lang periode med manglende forsamlinger der folk storkoser seg.

– Dette var fantastisk bra, vi trengte denne. Kjempeopplegg med nydelig mat, historisk øyeblikk og flott underholdning. Takk til kommunen og de frivillige hjelperne!
Mange gode ord fra publikum.

– I kveld var vi rundt 60 personer fra Namdalseid og Namsos samlet til middag og underholdning. Det skal være fire slike tilstelninger og da er folk fra alle deler i kommunen blitt inviterte til festlighet. Jeg vil takke frivilligheten og de ansatte her for veldig godt utført arbeid, smiler varaordfører Kjersti Tommelstad fornøyd.

Etter en «hiva» flott tilstelning var det for oss fra Namdalseid å ta bussen hjem og en stor takk til Bangdalsruta for en behagelig tur, en trivelig og god sjåfør. Det var faktisk noen som mente at en slik tur tar vi gjerne en gang til!

Varaordfører Kjersti Tommelstad ønsket velkommen.

 

Smilende vertsskap/hjelpere fra Namdalseid, Jostein Tørring, Monica Sotberg, Solfrid Skevik og Astrid Aune.

 

– No bli det godt med mat, gleda oss lenge på dette, smilte Bjørn Slørdal og Per Furre.

Daglig leder i Namsos Bys Historielag Gunnar Hojem fortalte om Namsos by.

 

Livat og flott underholdning av til venstre Arnljot Hansen og Torleif Grong.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse