Fastelavn og ”feit-tirsdag”, dager for å feite seg opp!

På søndag er det fastelavn med påfølgende ”feit-tirsdag”. Det er flere tradisjoner knyttet til denne tiden. Vi har bjørkeris og kremboller til fastelavn, og på selveste ”feit-tirsdagen” er det mange som har som tradisjon å spise saltkjøtt og kålstappe.

Opprinnelsen til ”feit-tirsdagen” stammer fra den katolske kirken hvor man skulle faste fra fastelavn til påske, og derfor spiste de seg skikkelig opp dagen før fasten startet. Deilige boller med krem er som saltkjøttet, ment å fete opp folk før fasten satte inn!

Bjørkeriset vi bruker til fastelavn sies å være en gammel tradisjon fra før Norge ble kristnet, og det ble brukt som en fruktbarhetsvekker når våren var i anmarsj.

For de fleste er nok fastelavn først og fremst en hyggelig anledning til å spise noen ekstra gode boller, eller å pynte opp bordet med fargerike bjørkekvister. Og ”feit-tirsdagen” en fin tradisjonsdag å ta vare på og glede seg til!

”Feit-tirsdag” på Namdalseid

I anledning ”feit-tirsdagen” 5. mars blir det mulig å få kjøpt seg skikkelig god middag på Namdalseid for hele familien. Frivilligsentralen har bygdamiddag med åpen servering fra kl 13.00 til kl 16.30. Her står saltkjøtt, pølser og kålstappe med dessert på menyen.

På Kafé Lensmannsgården har de åpent for middagsservering fra kl 15.00 til kl 18.00.

God appetitt!

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse