Tradisjonell Førjulskonsert er kommet for å bli, «Shine your light» skinte best

Namdalseid songlag med musikere og gjestesolister, t.h. dirigent Torunn Johnsen, trekkspill Magne Feragen og kapellmester Jan Åge Kolstad. På venstre side pianist Edith Therese Johnsen, solist på «Lasica» Maiken Reitan, «Glade jul» med Tone Måøy og Birgitte Måøy Alte var solist på «Nordnorsk julesalme»

NAMDALSEID

Førjulskonsert med Namdalseid songlag må man si er blitt en flott tradisjon. Konserten er sikkert en av de lengste kulturtradisjonene i Namdalseid og songlaget får publikum i skikkelig julestemning hver svartsøndag kveld. I år hadde de med seg skolekor, mange solister og musikere og de presenterte en konsert med et spennende og flott programvalg. Flotte framføringer av utøvere som viste stor sang- og musikkglede. Kanskje også en av de mest besøkte konsertene, 160 voksne og 23 barn var tilstede.

Sangere og musikere har i løpet av mange øvelser satt sammen program til førjulskonserten, og de hadde funnet fram mange kjente og kjære julesanger. Solister hadde de i egne rekker, men de hadde også invitert flere solister til å delta. Blant solistene var søstrene Hanne og Julie Hallås som framførte sangen «Kviskre ei bøn», Maiken Reitan var solist med «Lascia» av Händel. Ann Iren Fremo sin framføring av «Shine your light» var nok konsertens store nummer, rett stemme på rette sang om man kan driste seg til å si det. Ikke til noe forkleinelse til andre flotte solister, Tone Måøy med Glade jul, Marie Sumstad «Someday at Christmas». Birgitte Måøy Alte med Nordnorsk julesalme, høydepunktene sto i kø og flere solister var det også i skolekoret.
«Det hev ei rose sprunge» ble sunget a cappella av en trio med Bjørnhild Bolkan Sæther, Tone Måøy og Inger Dahlum Høgden, det var tre stemmer som passet sammen, gåsehudfaktor!

Må jo selvsagt nevne Skolekoret som stilte med 20 flinke sangere og der var det også solister og grupper. Fantastisk utført av alle, og en kan nevne «Et lys» fra Barnas superjul med solister Kathrine Aleksandra og Kristina Amalia Hatland, Alma Marie Sæther og Malin Vanebo. Elea Sotberg-Hanssen og Thalia Benedicte Fossli var solister på sangen «Tomten, jag vil ha en riktig jul». Søstrene Hanna Karoline og Ingrid Serine Høgden sammen med rytmeseksjon sang «Jul i svingen».

Det var en fantastisk konsert på alle måter, med gløgg og pepperkaker i inngangen og man kunne bare sette seg ned, slappe av, koble ut julestrev og nyte vakker sang og musikk,
– Jeg er kjempefornøyd med alle utøverne, det er kjekt å være dirigent når det går så bra på konsert. God jul, smilte dirigent Torunn Johnsen.

Et stort Skolekor i aksjon her med solister Thalia Benedicte Fossli og Elea Sotberg-Hanssen.

 

Ann Iren Fremo var rette dame med rett melodi, «Shine your light».

 

Til venstre Ann Elisabeth Ravlo, Marie Sandberg og Anette Liseter solister på «Julenatt».

 

Tone Måøy, Inger Dahlum Høgden og Bjørnhild Bolkan Sæther, «Det hev ei rose sprunge».

 

Marie Sumstad med en flott solo med sangen «Someday at Christmas».

 

Søstrene Julie og Hanne Hallås med sangen «Kviskre ei bøn».

 

Et stort kor avsluttet konserten med allsang: «Deilig er jorden».

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*