NAMDALSEID
LHL-trimmen på Namdalseid består av et tjuetalls ivrige dame- og herretrimmere som hvert år tar en opplevelsestur i nærområdet. I det herrens koronaåret 2020 ble det ingen busstur, nesten det spøkte for 2021-turen også, men litt etter litt åpnet mulighetene seg og torsdag ble det busstur.
– Endelig fikk vi til vår trim-tur i år, en tur vi la rundt i nærområdet der vi var innom både Inderøy, Mosvik over til Verrabotn og Indre-Fosen til Åfjord og Osen. Dette er populære turer og med ektefeller så ble det over førti personer som var med på årets Trim-tur, forteller leder i LHL-Namdalseid Jostein Moe.
Mosvik er jo kjent for mange «store» personer og man hørte jo at Petter Nortug kommer fra distriktet her. Ja, så er plassen til «Martin Kvennavika» like nedom her i Kvennavika. Så det mangler ikke på hva man kan prate om på en enkel busstur.
Martin Elden ga laget en kort historie om Vinje bruk og den enorme store eiendommen. Det er en eiendom på rundt 55.000 dekar som eies av Anton Jenssen. Martin kunne også fortelle at baker Angell Hamstad var fra Mosvik.
– Angell Hamstad var født i 1891 og kom til Namdalseid da han var 21 år. Da var han ferdig med læretida og vart baker på bakeriet i samvirkelaget sammen med Barius Ressem, fortalte Martin.
Middag
Er man ute på busstur så må man i løpet av dagen innta mat, og middag var bestilt på det nye hotellet i Osen, Nordmeland Gårdshotell. Der ble turfølget ønsket velkommen av ekteparet Signe Lillian Fagerdal Nordmeland og Jørn Nordmeland. Hotellet ble åpnet 24. juli 2021 etter lang tids planlegging og bygging.
– Høsten 2016 ble Nordmeland Gårdsmat oppstartet, og det medførte etter hvert at nye ideer ble modnet. I 2018 startet planleggingen av Nordmeland Gårdshotell og 24. juli 2021 var det offisiell åpning. Det har vært veldig bra med besøk og vi synes det er veldig artig at folk er innom. Bare søndagsbesøkene har ligget på rundt 100 besøkende i snitt, forteller hotelleierne.
På menyen denne dagen var det heimelaget elgkjøttkake, elggryte, stekt laks, stekte poteter, fløtesaus og tilbehør. Og årstiden tilsier at desserten måtte være «Trollkrem».
Etter middagen var det omvisning for de som måtte ønske det og leder Jostein Moe og fru Hild fikk blomster for fin tur. Turen ble utført av Bangdalsruta med sjåfør Tarje Fjell.