Pensjonistlaget og Dagsenteret inviterte til fjelltur og grøt

Medlemmer i Namdalseid Pensjonistlag, brukere ved Dagsenteret, frivillige hjelpere og musikere var torsdag samlet på Langvassheimen til grøtfest

LANGVASSHEIMEN

Namdalseid Pensjonistlag og Dagsenteret ved Helsetunet har et godt samarbeid om arrangementer og torsdag inviterte de medlemmer og brukere til sammenkomst på Langvassheimen. Været var strålende med sol fra blå himmel og blanke fjellvatn, alt lå til rette for en fin dagstund på fjellet. De kom i buss det sto Høylandet på, noen var avhengige av rullator og rullestol, men mange flinke frivillige stilte opp og tok alle imot. Det var nesten 60 personer som hadde meldt sin ankomst til Langvassheimen og grøtfest

Fin musikk
– På grunn av korona har vi venta ett og et halvt år på denne turen. I dag blir det grøt i to varianter, rømme- og risgrøt med pliggi, alt med vi orker å eta. Denne turen med buss, fra Høylandet og mat, har vi fått støtte til fra blant andre Trøndelag-fylke og Namdalseid Fjellstyre sponser oss husleia, sier leder i Namdalseid Pensjonistlag Jostein Tørring og ønsker velkommen.

Grøt serveres og det spises og praten går, tydelig at det er lenge siden de fleste hadde møttes på en slik måte. Er man på fest må man også ha musikk og Jon H.Sæther og Kåre Aune stilte med trekkspill. Med seg hadde de to musikere fra Namsos på gitar og bass, Per Henriksen og John Stene. Det svingte og det var ikke fritt for at noen fikk dansefoten til å gå.

– Artig med fin musikk, smilte Arne og hadde takten i hele kroppen. Herlig!

Arrangementer
Namdalseid Pensjonistlag og Dagsenteret er flinke til å arrangere trefninger og tilstellinger for sine medlemmer og brukere, ære være de for det. Leder Jostein hadde noen opplysninger i så måte til forsamlingen:

– 15. oktober blir det Trygve Hoff-kveld i Namdalseid samfunnshus med Paal Sandø og Ragnhild Glad. Nå er det to år siden vi har hatt julebord så det er planlagt til 26. november på Dagsenteret. Ser vi litt framover i tid så er en handletur til Åre med buss planlagt en gang på vårparten. Får håpe vi slipper mer korona nå, sier lederen.

Ulv
Ulv og bjørn er mange ganger et samtaleemne og kan skape diskusjoner. Det har det gjort til alle tider og Jostein fortalte et par historier om ulv tilbake til 1916 der tømmerhoggere hadde funnet en elg tatt av ulv. Og det var ikke bare en ulv.

– Det var et hogstlag i Bangdalen som fant en revet elg og der var det spor av i alle fall 4 ulver. Da var det om å ta forhåndsregler blant annet når de skulle bære inn ved i tømmerkoia. Var de 8 mann så var de tre til å bære ved og fem sto vakt rundt koia med skarpladd våpen, ulven var sulten på vinteren. Tydelig de hadde respekt av ulven før i tia, forteller han

Fort
Hyggestunder som denne med god mat og mange trivelige gjester har en tendens til å gå så altfor fort. Plutselig var tiden der til oppbrudd og heimtur, men en i forsamlingen kakket i glasset.

– Denne dagen var kjempebra, vi har lenge lengtet etter ei slik dagstund som denne her på Langvassheimen. Takk til dere som ordnet til dette treffet og takk for grøt, kaffe, musikk og mye god prat, smilte Ingar Kolstad.

Gode medhjelpere, kokk Gunn Feragen, leder i Pensjonistlaget Jostein Tørring, styremedlem i Pensjonistlaget Sigbjørn Westrum, kokk Eldbjørg Helland og styremedlem i Pensjonistlaget Astrid Aune. Leder på Dagsenteret Grete Helbostad var med bussen tilbake.

 

Martin Elden klar for grøt.

 

Trivsel i stua, fra venstre Sollaug Kolstad, Jorunn og Martin Buvarp, Agnar Moe, Ingar Kolstad og Albin Aunbakk.

 

Musikere i motlys, Jon H. Sæther, Kåre Aune, Per Henriksen og John Stene.

STEMNINGSBILDER:

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse