En digital dag; seniorsurferne fikk besøk torsdag

Digital surfedag på torsdag, god hjelp av elevene fra venstre Malin, Hedda, Vibeke, Ibrahim og Martin

NAMDALSEID

Tema for årets Digitale festival i Seniornett Norge er «spill for seniorer» og dette måtte også Seniornett Namdalseid ta del i. Ikke at det ble den store festivalen, men fem ungdommer fra skolen troppet opp og viste «surferne» hva man kan finne i dataspillverden.

Det er sikkert mange blant den eldre garde som tror at dataspill handler om skyting og «dreping», men torsdagens visning viser at dataspill er mye mer enn skytespill. Det er jo en enorm mengde av dataspill, både gratisspill og spill man må betale noen kroner for. Her fikk seniorene blant annet se en mengde kabaler i Solitaire, et innblikk i hva som er under Tetris, Candy Crush og Brawhalla der man også finner spill med action. Spill man kan spille sammen/mot flere spillere.

– Jeg bruker noen ganger actionspill og da spiller jeg mot folk både fra Italia og ellers land i Europa og Amerika. Da er det både spill, snakking og skriving da selvsagt på engelsk. Så dataspill er også læring, smiler Ibrahim.

Det er ikke bare spilling for moro skyld, men det finnes flere dataspill som også er læring slik som Minecraft. Dette er et spill som er svenskutviklet for PC, mobil og spillkonsoller, og lar spilleren bygge og rive ned konstruksjoner av kuber i en 3D-verden. Her får man brukt nysgjerrighet, koordineringsevne og fantasi. Elevene fortalte at de også bruker data/internett til skolearbeid. Under verste koronatiden var all undervisning nettbasert, – lærte mye databruk i den tida!

Til slutt i visningen fikk deltakerne ta del i en flytur med VR-briller. Det var skikkelig spennende, og man ser ikke bort fra at man må prøve slike på en seniorsurfedag.

– Artig å se hvordan slike spill fungerer og hvordan ungdommene behersker dette. Det gikk jo til tider veldig fort.
Etter timen ble det tid til vafler og saft/kaffe på alle!!

Vibeke demonstrerer et action-spill.

 

Ibrahim viser hvordan han bruker «joystikker» i et spill.

 

Eldri Hallås og Sollaug Kolstad får tips av Vibeke og Martin.

 

Etter seansen ble det gode vafler og saft/kaffe på alle.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse