Sommeravslutning på Bygdakafeen ble også en fin minnetur

Det ble en flott minnetur og avslutning på sesongens Bygdakafe på Statland. Her er brukere, musikere og alle involverte utenfor kafè «Landgangen»

STATLAND/JØSSUND

Bygdakafeene på Namdalseid og Statland er populære hele året. På Namdalseid ble Bygdakafeen startet opp høsten 2014 og på Statland august 2016 og på begge steder er det servering en dag i uka. Bygdakafeen på Statland er for mange et spesielt samlingspunkt hver torsdag.

Så var det også for Randi og Jørgen Ekker, men livet spiller ikke alltid på lag og Jørgen ble syk og døde tidlig i sommer. Jørgen var veldig glad i Frivilligsentralen og det arbeidet som gjøres der og da spesielt i Bygdakafeen på Statland Pensjonat.

Glad i Bygdakafeen
«Jørgen Ekker var en ivrig kafegjenger og han og Randi møtte opp så godt som hver torsdag. Var det godt vær og føre og de syntes skyss ikke var nødvendig, ja da kom de gående med hver sin rullator nedover til Pensjonatet. På kafè skulle de, der var det trivsel og mange kjente å slå av en prat med. I oktober 2017 hadde de Gullbryllup og da overrasket de med ei stor bløtkake til alle som var til stede. Jørgen var glad i sang og musikk og han hadde selvsagt sin yndlingsmelodi; «Leende gulbruna øgon» som måtte spilles hver torsdag. Før Jørgen døde bestemte de at i stedet for blomster i begravelsen ønsket familien at det kunne gis en gave til Bygdekafeen på Statland. Pengene som kom inn skulle brukes til noe hyggelig for Bygdakafeens brukere».

Helt perfekt
Da ble det til at Randi i samråd med de andre bestemte at pengene skulle gå til en busstur til Jøssund, dette som en sommeravslutning for Bygdakafeen. Der hadde de bestilt middag på kafè «Landgangen», og det manglet ikke på mat. Her serverte vertinne Trine Sved både stekt kveite, oksesteik, kjøttkaker og tilbehør. Nydelige kaker, ikke mindre enn tre, og kaffe til dessert. (Tar gjerne en slik tur igjen!) Må nevne at bussturen ble kjørt av Bangdalsruta og turen var godkjent av kommunelegen.

Bygdakafeen på Statland er kjent for sitt flotte husband, Eva Bertnes og Bjørnar Aasbø. De spiller opp hver torsdag, og jammen var de med på turen også.
– Det er skikkelig artig å synge og spille for denne gjengen. Jørgen Ekker hadde sin favorittmelodi som vi måtte spille hver kafedag. «Leende gulbruna øgon» måtte vi ha med i dag også, sier Bjørnar.

Randi fikk siste melodiønske, hun hadde også sin favorittlåt.
– Det må nå bli «San Antonios Ros’», den er så fin, sa Randi.

Etter mat og kvil spurte jeg Randi.

– Ble dette en tur som Jørgen ville likt?

– Ja, så absolutt, dette ble en tur i Jørgens ånd. Trivelig tur, mye folk, trivsel, helt perfekt, smilte Randi før hun gikk inn på bussen.
Takk for en fin opplevelse sammen med brukere av Bygdakafeen på Statland og andre!

 

Vertinne Trine Sved, t.v. og frivillige legger opp porsjoner, Annfrid Oksdøl, Olga Oksdøl og Bodil Staven.

 

Det er dette de liker, spille og synge for publikum Bjørnar Aasbø og Eva Bertnes.

 

– Dette smakte, Magnar Aleksandersen, Sissel Økvik og Randi Ekker.

 

Trivelig samtale, Randi Ekker og Eldrid Hallås.

Fint på Jøssund.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*