En annerledes lørdagskveld med flott korpskonsert i samfunnshuset

Namdalseid musikklag inviterte til korpskonsert lørdag kveld

NAMDALSEID

Lørdag kveld inviterte Namdalseid musikklag til korpskonsert i samfunnshuset. Spente var de om det kom noen for å høre på, på en helt vanlig lørdag kveld. Konferansier Magne Fossum kunne ønske rundt tjue publikummere velkommen.
– Uten publikum ingen konsert. I kveld har musikklaget besøk av Skogn Hornmusikklag og våre juniorer vil også framføre sine nummer, åpnet Magne.

Etter en kort historikk om Namdalseid musikklag, 1925, Namdalseid guttemusikk fra 1952 til skolemusikk i 1967 og til et «generasjonskorps» i 2011, ble man fort imponert av de yngste blåserne og slagverker. Med «Idas sommervise» ventet man bare på å høre at Emil hadde gjort et grepp. «Reodors ballade» og «I was born under a Wandering Star» med kornettsolo av Ane Katrine Mølsleth. Det må nevnes at de er fem juniormusikere, tre var med lørdag sammen med noen «eldre juniorer».

Vel blåst

På musikklagets forrige opptreden, Steinkjerspæll, var det filmmusikk på programmet. Denne hadde de også med lørdag, og Mamma Mia, Norske musikkspill og Jesus Christ Superstar var skikkelig flotte å høre på. Beatles in Consert ga publikum et gjenhør med en rekke «udødelige melodier» av Beatles, det må sies: vel blåst!
Skogn Hornmusikklag avsluttet korpskvelden med Abba Gold, Long December night og sluttet med Dead man`s chest fra Pirates of Caribbean. Herlig musikk, og en trompetduett i Abba gold var berre lækker!
Det hører med at dirigent Lars Erik Aalberg hadde en travel kveld, han dirigerte begge korpsene; det må kalles å stå på for korpslivet.
En skikkelig bra korpskonsert med musikk som fenget publikum, på en helt vanlig lørdag kveld på samfunnshuset.

Messingblåsere

Det er noen ganger et vanskelig valg når barna i huset skal velge fritidsaktiviteter. Det er jo en hel masse å velge mellom og ofte er det en kamp mellom idrettsgrener og musikk. Hos familien Mølsleth på Vangsmoen er det korps som er tingen. Far Endre spiller tuba og han tar gjerne en tørn på baryton, datter Ane Katrine spiller kornett og sønnen Jon Adrian er ivrig på baryton. Mor Pia sier at hun har småkonserter hver morgen før de går på skolen.

– Hjemme til oss er det musikk tidlig på morgenen. Ungdommene har best tid før de går på skolen, om ikke annet så er det skala det øves på. Det blir mye øvinger og småkonserter med alle tre når det nærmer seg opptredener, forteller Pia.
Ane Katrine har et ønske om å komme inn på Olav Duun videregående på Namsos.
– Jeg søker på musikklinja der til høsten, det er jo kjempeartig med musikk. Jeg fikk ny kornett til konfirmasjonen, og den vil jeg ha med meg, smiler Ane Katrine.

 

Gjester var Skogn Hornmusikklag, dirigent Lars Erik Aalberg

 

Juniorer og «eldre juniorer», dirigent Stine Davidsen Fon.

 

Messingblåserfamilie; far Endre, Jon Adrian, tilhører Pia og Ane Katrine Mølsleth.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse