Randi`s Gård- med samfunnsengasjement og et stort hjerte

Randi Reksten på Randi`s Gård på Gryta ønsker velkommen til kurs, og trivelige dager på gården.

GRYTA

Randi`s Gård tilbyr aktiviteter for barn, ungdom og voksne som bidrar til mestringsfølelse og bygger selvtillit. Gården er registrert som «Inn på Tunet-Gård».

På sin gård på Gryta i Namdalseid kommune tilbyr Randi Reksten blant annet arbeidstrening for voksne og ungdom som av ulike årsaker ikke har kommet seg ut i arbeidslivet eller funnet seg til rette.
– Her er det hesten som er «terapeuten», både stell av dyr og stallarbeid inngår. I tillegg tilbys «grønt arbeid» med kjøkkenhage og drivhus. Og ikke minst to hunder som vil være aktive i sosialiseringstreningen, forteller Randi.

Gården til Randi ligger i et område der fritidsaktiviteter ikke er noe problem, «bakhagen» er nemlig Bogn fritidsområde, og der er det muligheter for mange fine turer.

Foreldrekurs
I tillegg til gårdsaktiviteter har Randi Reksten to forskjellige tilbud til foreldre:
– Det ene er avlastingstjenester hvor barn/ungdom kan komme hit og være med på hverdagslivet på gården. I tillegg holder jeg kurset «Barnas plattform» som er et foreldrekurs som vil gi barn bedre selvfølelse og selvtillit, sier Randi.

Dette opplegget er ganske så nytt, og Randi har både opplæring og kompetansen i orden. Nå prøver hun med et kurs i meieribygget på Hylla, Namsos, 27. november, men dersom det melder seg tre eller flere fra Namdalseid kan kurset holdes hjemme hos en deltaker.
– Er det noen som er interessert i å holde en slik samling hjemme hos seg, være ambassadør, så vil vedkommende få gratis kurs. Det er alltid spennende med noe nytt, sier en engasjert Randi Reksten.
Randi`s Gård er også registrert som «Inn på Tunet-Gård» der tilbudene er rettet mot oppvekst og opplæring, arbeid og arbeidstrening samt helse og omsorg. Her er det både dag- og ettermiddagstilbud.

Barnas Plattform
Barnas Plattform er et to timers foreldrekurs, hvor foreldre lærer fire enkle verktøy som brukes sammen med barna ved middagsbordet og i forbindelse med legging, tar maksimalt 10 minutter om dagen. Verktøyene styrker og opprettholder en god selvfølelse og selvtillit hos barn. Inkludert i kurset er appen «God selvfølelse og selvtillit NÅ».
Etter kurset får alle foreldre videomailoppfølging som både gir «kom i gang læring» og ny kunnskap. Etter 3 måneder blir man fulgt opp av kursleder med hensyn på registrering av erfaringer og resultater.
Kurset er for foreldre som har barn fra 3-12 år. Det har fokus på hvordan barn kan oppnå eller opprettholde god trivsel og vennskap i barnehage/skole og mestring av skolearbeid og fritidsaktiviteter. (Opplysninger fra Barnas Plattform).

Støtte
I prosessen med å komme i gang med et sitt opplegg har Randi Reksten fått god hjelp og veiledning av Rina Skjæran i Midtre Namdal samkommune Utvikling. I tillegg har hun fått støtte fra Midtre Namdal regionalt næringsfond.
Er dette opplegget av interesse, ta kontakt med Randi Reksten, telefon 412 60 537 eller på e-post: rreksten@hotmail.no se også www.barnasplattform.no

 

Det blir riktig så fint når litt frost og snø kommer, flotte omgivelser å ta en ridetur her. (Foto: Privat)

 

Saler, hjelmer og annet nødvendig utstyr er på plass i bua på gården.

 

To aktive kjekke hunder er gjerne med i både arbeid og lek. (Foto: Privat)

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse