Brattlia økogård på Kystdagene

Brattlia økogård fra Sjøåsen var representert på Kystdagene på Vik i Flatanger i helga. Embret Østring frister Oliver Røsten og Alf Jarle Olsen med en smak

VIK

Tekst og foto: Ove Magne Ribsskog, Flatangernytt.no

 

Brattlia økogård fra Sjøåsen var representert på Kystdagene på Vik i Flatanger i helga. Embret Østring mener det er viktig å vise seg fram.

Mye på farten
– Det er ikke like mye folk her som på matfestivalen i Trondheim og andre steder vi deltar. Men det er mange hyttefolk som passerer oss på vei ut til Flatanger, og for å få dem til å stikke innom oss, er det viktig å vise oss fram her. Dessuten er det ikke så langt å kjøre hit, sier Embret Østring.
Han hadde med seg årets skogsgris, lam og kupølse med 96 prosent kukjøtt. – Den er laget av pent brukt melkeku, skryter Embret.

Alt utenom skoggrisen er økologisk, og interessen for produktene var stor på Kystdagen. Lam ble nesten utsolgt, og kupølsa gikk også godt.
– Vi røyker, salter og skjærer alt selv, unntatt pølse som vi får laget hos Vilteksperten, forteller Embret Østring.
Brattlia økogård omsetter for rundt 1 million kroner gjennom salg fra gårdsbutikken og på messer og dager rundt om. Nesten annenhver helg er de på farten. Neste helg står NM i kokekaffe i Stjørdal for tur.
Årets Kystdager på Vik var godt besøkt, og folk storkoste seg i godværet.

Suksess
– Vi er veldig fornøyd. Kystdagene har gått knirkefritt, og vi har vært heldige med været, sier leder Tone Eian i grendelaget, som arrangerer Kystdagene sammen med Vik båtforening og Vik Brygge.
På markedsdagen lørdag løste 300 voksne billett, mens barn under 15 år gikk gratis. Totalt var det nok mellom 370 og 400 innom i løpet av dagen.

Kystdagene startet med skotthyll og jamkveld fredag, og det var bryggefest lørdag kveld.
– Vi må kunne kalle årets Kystdager en stor suksess. Utstillere jeg har snakket med, har solgt godt, og folk har kost seg i sola, sier Tone Eian.
I år var det 16 boder og utstillere, og det er en stor økning fra tidligere år.

Embret hadde en bra salgsdag på Kystdagene i Flatanger.

 

– Kystdagene har gått knirkefritt, og vi har vært heldige med været. Vi er veldig fornøyd, sier leder Tone Eian i grendelaget.

 

Mye folk på årets Kystdagene på Vik.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse