Sentrum Borettslag; nå er de i gang med gravingen

Da er maskinentreprenør Rune Bjørnes i gang med gravearbeid til den nye boligblokka til Sentrum Borettslag, t.v. Bastian Hoseth og Rune Bjørnes

NAMDALSEID

Etter ganske nøyaktig en måned etter at Dalaberget Eiendom AS hadde orienteringsmøte angående byggeprosjektet Sentrum Borettslag er nå maskinentreprenør Rune Bjørnes i gang med grunn- og vegarbeid.

– Det er nå veldig fine forhold til å jobbe med grunnen her, tørt og fint. Geologer har nøye undersøkt området og det er noe dårlig grunnforhold. Nå har vi planert bort matjorda og bygger veg inn til boligblokka, sier Rune Bjørnes.

Når anleggsarbeiderne har planert og fylt på mye grus i tomta må dette ligge en tid for å stabilisere grunnen, forbelasting.
– Vi skal nå kjøre på 700-800 m³ grus i tomta og denne skal så ligge rundt to og en halv måned for å stabilisere grunnen. Vi monterer målestenger for å se hvordan området oppfører seg, det blir ukentlige målinger, sier Bjørnes.

– Hva med grusen etterpå, det blir jo mye av den?

– Når grunnen er stabil flytter vi grusen til carportanlegget og plassen foran blokka, blir alltid bruk for grus. Rundt midten av august blir det å pusse opp i tomta og gjøre forberedende arbeid før neste firma kommer og støper grunnplata, sier Rune Bjørnes.

Hva synes de nærmeste naboene?

– Vi kan jo ikke stoppe utviklinga og vi må jo bare innse at verden går framover, da må det til forandringer. At det kommer ei blokk til her er heilt greit det, blir kjekt dette, sier Britt Von der Fehr og Odd Johansen.
– Det blir jo bra, vi får ta det som det kommer, mener Vigdis Bulling Kristiansen.

– Er alle leilighetene solgt?

– Vi har ei ledig leilighet, det er den midterste i andre etasje. Når grunnplata er støpt og elementene kommer blir det fort hus på tomta. Det er byggefirmaet Lønnum Bygg AS som har totalentreprisen på bygget, sier Lars Helbostad i Dalaberget Eiendom AS.
Lars sier at det er mange positive kommentarer på bygda og at folk synes det er bra for Namdalseid at det blir flere boplasser.

Slik blir området der den nye boligblokka skal være, Rune Bjørnes og Bastian Hoseth. På balkongen Britt Von der Fehr og Odd Johansen.

 

Bjørnes lager ny veg til boligblokka fra innkjøringsvegen til kommunehuset.

 

Forsiktig med plenkanten, her må kanten rundes litt for å lette innkjøringen.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse