Fullt hus på uhyggelig Halloween-fest!

SOLHAUG

Det var fullt hus på Solhaug da Namdalseid Røde Kors og frivilligsentralen hadde sin årlige halloween-fest!

70 barn møtte opp sammen med mange voksne, men alle fikk plass! Her var det kostymer og kreasjoner i mange ulike varianter. Det er ingen tvil om at det er moro å kle seg ut!

-Vi vil være med på å gi barna en artig kveld, sier Kjell Inge Aas fra Røde Kors. –Her er alle velkomne, og alle barn får gratis pølser, brus og godtepose. Sammen med Jorun Anita Dahle og Øyvind Hegstad var de arrangementstrupp fra Røde Kors.

-Feiring av Halloween med utkledning og godteri er jo en relativt ny tradisjon i Norge, sier leder i frivilligsentralen Monica Sotberg. -Vi ønsker å legge til rette for en trivelig feiring som alle kan være med på. Barna liker selvsagt å kle seg ut og få godteri, ler hun.

Hanne Hanssen tok imot barna med godtepose etter hvert som de kom. Og Hanne Siri Høgden og Tone Fossil hadde fullt opp med ansiktsmaling hele kvelden. –Man trenger jo ikke være utkledd for å komme, og noen vil få hjelp med ansiktsmalingen, forteller Tone. -Og de som har pyntet seg på forhånd vil også friske opp med litt «sår» og «blod», så her har vi nok å gjøre.

Tone Hynne og Bente Bønå hjalp til på kjøkkenet og serverte pølser i brød og lompe, brus og sjokoladekake til mange rare skapninger, og den ene verre utseende enn den andre. –Alt er gratis til barna i kveld, sier Tone. –Men de voksne betaler for kaffe, brus og sjokoladekake.

-Dette er den beste dagen i hele året, sier en liten skummel dame i rød kjole. Heks eller vampyr?

Opprinnelsen til Halloween

Opprinnelsen er fra den katolske allehelgensdagen. Folk trodde at natt til allehelgensdagen var de døde ute og gikk, og derfor satte de ut mat for å blidgjøre åndene. På 1800-tallet var det noen irske ungdommer som fant på å kle seg ut og gikk mellom gårdene og spiste maten som var satt ut til åndenen. Og de kunne finne på å gjøre noen pek også!

Halloween slik vi kjenner det i dag begynte sakte, men sikkert å utvikle seg i USA på slutten av 1800-tallet. Etter hvert ble det gjort om til en begivenhet for barn for å ufarliggjøre det. Nå feires det årlig den 31. oktober.

Monica forteller at dette er tredje året frivilligsentralen og Namdalseid Røde Kors har samarbeidet om en halloween-fest. –Med denne responsen så ligger det an til at dette har blitt en tradisjon! Det er gøy å arrangere når det kommer så mange!

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse