Pensjonistmøte i vakre omgivelser på fjellet, ordfører og påtroppende rådmann invitert

T.v. leder Agnar Moe takket for god og nyttig informasjon om både kommune og framdrifta i Nye Namsos. Prosjektleder Inge Ryan, leder Dagsenteret Grete Helbostad og ordfører Steinar Lyngstad

LANGVASSHEIMEN

Det ble fart i påmeldinga da Namdalseid Pensjonistlag og Dagsenteret inviterte sine medlemmer og brukere til møte på Langvassheimen, over 40 deltakere ble med.
– Det ble storbuss hit og det viser at mange setter pris på en fjelltur. Samarbeidet med Dagsenteret er verdifullt for oss alle, sa leder i Pensjonistlaget Agnar Moe.

Fra peiskroken var det trekkspillmusikk fra John Sæther noe som satte en ekstra spiss på møtet. Noen allsanger måtte også til før en «blispent» serveringsgjeng kom inn med rømmegrøt til hele forsamlingen. Loddsalg på mange gevinster hører selvsagt med på slike møter, blir liksom litt spenning i slutten av møtene da. Gjester til dette møtet var ordfører Steinar Lyngstad og prosjektleder for Nye Namsos kommune Inge Ryan. De fortalte om ståa både i Namdalseid kommune og framdrifta for Nye Namsos.

– Det er kjekt å se at så mange har tatt turen til Langvassheimen. Et flott tiltak for å få ut de som kanskje ikke kommer seg ut så mye, sa ordføreren.
Han fortalte om ståa i kommunen og at drifta i stor grad er i rute etter de gjeldende planlagte oppsett.

– Vi har en stor flott helseheim der det til tider har vært stort belegg på pårørenderom. Faktisk opp i 111% og de ansatte måtte også bruke et kontor som kort-tidsrom. All ros til mannskapet som har klart å få det til å gå rundt. Vi er alle stolte over Helsetunet vårt, sa Steinar.
Han informerte også om bygging av ny skole med idrettshall og ikke minst alt frivillig arbeid som utføres gjennom lag, foreninger, Dagsenteret og Namdalseid Frivilligsentral.

– Uten frivillig innsats hadde det vært vanskelig å få til alt som drives i Namdalseid. Det er politisk ønske om fortsatt tilskudd til frivillig arbeid og Frivilligsentralen skal videreføres i Nye Namsos. For å ivareta interessen for eldre og funksjonshemmede i ny storkommune blir det representanter fra alle tre kommunene, og man skal være trygge på at stemmen fra «gamle Eide» blir hørt. Alle er vi spente på ny kommune, men de aller fleste vil ikke merke noen forskjell. Det skal fortsatt være godt å bo her for både ungdom, voksne og godt voksne i tida framover, sier ordfører Steinar.

Ordføreren var innom kommunens mange situasjoner som legesituasjonen, helse og omsorgsbistand for de som ønsker å bo hjemme lengst mulig. Bassengene på skolen og på Statland vil fortsatt gi gode tilbud til varmbading, svømmeopplæring og familie bading. Mange lurer på hva som etter hvert skjer med gammelskolen.
– Vi har ikke noe konkrete planer enda, men kanskje den kan brukes opp mot elever som ønsker mer praktisk arbeidstrening. Bassenget og skytterbanen blir der de er, men det eldste bygget kan forsvinne. Dersom noen har ideer om bruk av byggene hører vi de gjerne, sa ordfører Steinar Lyngstad.

Prosjektleder for Nye Namsos kommune Inge Ryan er ansatt som ny rådmann i Namdalseid fra 1.januar 2019.
– Det er ingen enkel sak å slå sammen tre kommuner til en der vi skal ta vare på det beste fra alle tre og sette sammen til en. Når det gjelder min jobb som rådmann i Namdalseid så begynner jeg her 1.januar 2019. Det å starte opp et år før kommunesammenslåingen gjør at jeg kan utføre mye av forberedende arbeid når alt trår i kraft 2020. Jeg blir å treffe på kommunehuset kanskje en dag i uka, men Bodil Lie, som da blir assisterende rådmann, blir jo der, sier Inge Ryan.

Han sier at ansatte vil bli tatt med på råd og planlegging og at helsetunet aldri vil bli rørt. Ny skole og flott Vangstunet barnehage, Landbrukskontoret med fem stillinger blir her, Servicekontoret med sentralbord blir og det er viktig.
– Å legge ned er ikke noe tema, det handler mer om utvikling av ting, men for å utvikle må kanskje noe bort. Det er mye smått og stort som skal på plass, sier Ryan.

En ting som både ordfører og rådmann presiserer:
– Identiteten fra plassen vi kommer fra skal vi ta med oss. Stedsnavn forsvinner ikke, men kommunen blir Namsos.

– Alltid kjekt med en tur til Langvassheimen, synes Magne Bøgseth og Marvel Skorstad sammen med sine gode hjelpere Amanda Von der Fehr Ingvaldsen og Cathrine Lænd.

 

Prosjektleder Nye Namsos Inge Ryan informerte om framdrifta for ny kommune.

 

Ordfører Steinar gjorde som idrettsfolket, kaste blomster til publikum og denne havnet i klypa til Åse Skage.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse