Lørdag var det førjulsdag i Grytheimen, stor innsats for å holde liv i grendehuset

En fornøyd komite, til venstre Edny Hegstad, leder Aud Reitan, nummerselger Jens Olav Reitan og nummerkjøper med gevinster Bodil Rømo

GRYTA

Glada`n på Eide, Molomarked på Statland eller andre arrangementer der de ser en mulighet til å tjene noen kroner til grendehuset sitt. Der finner man Gryta Vel. Glada`n har de vært med på i 22 år. Nå er det snart jul og lørdag var det Førjulsdag i Grytheimen.

Her var det loddsalg og nummersalg med mange både store og små gevinster. Nissegrøt, kaffe og kaker for de som følte behov for noe å bite i. Og folket møtte opp, det var kø både i matserveringen og ved nummertønnene.

– Vi er overveldet over oppmøte, tror ikke det har vært så mye folk her tidligere år. Dette er artig, sier leder Aud Reitan.

All inntekt denne dagen går til grendehuset Grytheimen. Dette huset er et kjempefint samlingssted for grenda og mange andre.
– Her er det mye utleie til all slags formål gjennom hele året. Rimelig husleie betyr mye, sier Aud.

Vinnerlykken er stor og flere av de oppmøtte hadde mange gevinster med seg heim.
– Dette er stort, og for noen driftige og flinke folk som får til denne dagen. De har mange flotte og store gevinster. En slik dag samler folk fra nabolaget som gjerne støtter opp om Grytheimen, smiler Jorunn Hansen og viser fram noen av sine gevinster.

– Det går så det suse! Vi er så fornøyde med dagen, artig å gjøre dette når man får slik respons. Uten våre gode hjelpere både her i Gryta og omegn, flere fra Moss, Oslo og Jøa som strikker og hekler så vi får inn mye flott handarbeid. Vi er ikke så mange her i Gryta så det er de samme som står på, men vi har god hjelp blant annet fra flere utflytta «Grytinger», smiler en fornøyd Aud Reitan.

Strikkevarer, diverse heklegreier og mye annet handarbeid, servietter, lys og småsaker, selvsagt finnes nisser i gevinsthyllene også.
– Det er dette som er tombola og førjulsdag i Grytheimen, smiler Bodil Rømo og viser fram gevinsten, en svær adventskalender med lys.

Fullt hus på Grytheimen lørdag, – tror ikke det har vært så nye folk her tidligere, sier leder Aud.

 

Annbjørg Mølnå var loddselger og det var det mange fine gevinster langs veggen.

 

Farmor Marta Ravlo sammen med barnebarn Pia Ingvaldsen hadde vinnerlykke.

 

Tombola er både for liten og stor.

 

– De er så flinke, de får det til, sier Jorunn Hansen og viser fornøyd fram sine gevinster.

 

Gunnvor Vågø t.h. ble den heldige vinneren av de ti Nisselovene. Lov nummer 1: Skift undertøy minst en gang i året. 5: Selv om du ikke har rett, så ikke gi deg! – mange gode der, smiler Anita Anzjøn Brattgjerd.

 

På kjøkkenet var det t.v. Solbjørg Jekthammer Hagen og Bjørg Reitan som ordnet med grøt og pliggi.

 

Jens Olav Reitan hadde laget noen julenek for salg, Steinar Derås og Magne Martinsen lot seg friste.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse