Inspirasjonskveld; hvordan bli en bedre samlet forening

- Vi er en tanke unna, et sekund unna; en engasjert 3P coach Roger Kvaløy fra Coach Cafe AS

SOLHAUG

«Inspirasjonskveld» ble til under diskusjoner på siste års Frivilligforum. Dette med bakgrunn i at det er vanskelig å få folk til å ta på seg styreverv, og spesielt lederverv. Mandag kveld inviterte Namdalseid Frivilligsentral til «Inspirasjonskveld for lag og foreninger» på Solhaug grendehus. Styremedlemmer, varamedlemmer og komitemedlemmer i lag og foreninger var inviterte, 26 personer møtte.

Motivator Roger Kvaløy fra Coach Cafe AS gjorde forsamlingen oppmerksom på at dette kom til å bli litt annerledes enn mange kanskje forventa seg.
– Er man selv engasjert er det lettere å få med andre, vise interesse og samarbeid, lyst til å skape noe, noe som skjer. Man må også være litt nysgjerrig og oppmuntre, det kan virke motiverende, sa Kvaløy.

Han mener det å gjøre ting for å få en god følelse, en plussopplevelse er å ha et mål, man må ha motivasjon til å være med.
– Si nei til lederverv dersom man ikke føler for det, det er skummelt med minusfølelser. Alle har vi gode og vonde dager, men opplevelsene kommer 100 fra innsiden. Våre tanker kan gjøre at vi gruer oss til første styremøtet; er vi godt nok forberedt? Det handler om selvfølelse og selvtillit. Tenk positivt og tro på det, sier coachen.

– Ingen kan prate seg fra en dårlig følelse eller opplevelse. Få kunnskap om tingene og bygge på det, tenk positivt og ikke på negative saker, mente Agnar Moe.
– Ja, det føles alltid godt å få en knagg å henge ting/tanker på. Vi er en tanke unna, et sekund hver veg. Vi er alltid på jakt etter gode tanker og ideer. Alle medlemmer møter ikke alltid opp på møter, noen er med for å støtte opp foreningen. Tenk på hvordan få folk til å møte, har du trygghet i dine gjøremål vil dette fanges opp og flere blir motiverte, sier Roger.

– Det er ei svær utfordring å opprettholde engasjementet. Er vi for mange organisasjoner og kanskje samarbeider vi for lite? spør Agnar Moe.
Ideene kommer utenfra og inn, av andre.
– Alle gjør vi så godt vi kan, kunnskap om motivasjon har vi og vi er aldri ansvarlige for andres reaksjoner, sluttet Kvaløy.

Energi
Roger Kvaløy var fornøyd med kvelden, både interessant og givende.
– Det var energi hele tiden og jeg måtte spille på den. En herlig engasjert gjeng som sikkert hadde litt andre forventninger til kvelden, den ble nok litt annerledes enn mange hadde forventa seg. Jeg står for det jeg formidler, alle vet hvordan man blir motivert, hvor følelsene kommer fra. Tror nok noen fikk aha-opplevelser, andre ble kanskje litt provoserte, sier coach Roger Kvaløy.

 

Det ble kanskje en annerledes inspirasjonskveld enn forventet, – alle har vi kunnskap om motivasjon, tenk positivt og tro på det, var blant Kvaløy sine oppmuntringer.

 

Leder i Namdalseid pensjonistlag Agnar Moe spurte blant annet, – kanskje samarbeider lagene for lite?

 

Daglig leder Monica Sotberg ved Namdalseid Frivilligsentral hadde hyret inn coach Roger Kvaløy til inspirasjonskveld på Solhaug.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse