Såvaredag på mølla, bestillinger av såvarer pølsegrill, kaffe og melkespannkasting

Daglig leder ved mølla Bård Jørgen Elden presenterte to nye medarbeidere ved Norgesfôr Hundseth Mølle. Fagrådgiver Ragnhild Sivertsen og Steffen Lie som er rådgiver/salgs- og markedsleder

NAMDALSEID

Fredag inviterte Hundseth Mølle på Storåsen til såvaredag med faglig prat og bestilling/henting av såvarer. Våronna er ikke langt unna selv om fredagen var skikkelig kald.  Kaffeservering med bløtkaka og pølsegrill hørte med. Spennende melkespannkasting med lange kast.

– Denne dagen er en introduksjon til våronna. Selv om det er kaldt og mye tele i jorda så kommer varme og travle våronnsdager. Såkorn er en utfordring for med en skikkelig dårlig høst på Østlandet i fjor får vi ikke korn derfra. Det blir import fra Finland og Sverige. I fjor høst fikk vi inn på mølla mer lokalt korn enn året før, forteller daglig leder Bård Jørgen Elden.

Hundseth Mølle har kunder i et stort distrikt og da blir det å arrangere mange slike såvaredager.

Arvid Melting og Brit Elden Melting fra Sprova benyttet såvaredagen til å bestille diverse sorter frø og korn av Christina Staven-Damås.

– Vi har 9 såvaredager fra Verdal til Nesna. Disse dagene er populære og blir godt besøkte for det er jo noen prosenter å spare på såvarer denne dagen. Vi har et godt tilsig med nye kunder og det er nødvendig å ha god markedsføring av det vi leverer. Strand Unikorn er jo størst i landet på såfrø. Frø er det nok av så langt, men det er noe isbrann så det kan fort eskalere med 25% ut. Vi selger 450 tonn korn og 65 tonn frø i sesongen, sier teamleder salg Lars Lingen.

Nye medarbeidere

To nyansatte medarbeidere startet nå nylig i jobb ved Hundseth Mølle. Steffen Lie begynte i mars og Ragnhild Sivertsen begynte 2. april.

– Jeg jobber som salgsleder/rådgiver og treffes på kontoret, men er også mye ute til kundene. Det er viktig det, sier Steffen.

Rådgiverne og andre på mølla har et stort distrikt og mange kunder de skal besøke. Det er Namdalseid, Herøy, Storfosna, Snåsa, Vuku, Limingen og flere steder.

– Jeg jobber som fagrådgiver/selger. Det er et stort distrikt med mange bønder som skal besøkes. Det blir spennende, og jeg håper å lære mye av bøndene og at jeg også kan lære de mye. Dette blir bra, smiler Ragnhild.

Traktorgutta hos Landbruksentreprenør Herbjørn Kolstad er klare for våronn, fra venstre Frank Westerhus, Fredrik Bratberg, Julian Stein, Snorre Strand, Tor Erik Urtegård og Isak Jamtsve.

Klare for våronn

Er det såvaredag der det blir snakket mye om våronn og om diverse frøsorter, da var det på sitt rette at det også var noen store traktorer og såmaskiner på stedet. Landbruksentreprenør Herbjørn Kolstad stilte med to såmaskiner og en svær traktor med en stor grøfteplog.

– Denne maskina er ei ugrasharv som også er direktesåmaskin. Den er kjekk i bruk ved for eksempel isbrann. Maskina er 12 meter bred og man sår store areal på kort tid, forteller Isak Jamtsve.

Maskinkjører hos Landbruksentreprenør Herbjørn Kolstad Tor Ivar Volden Haugen viser fram en svær grøfteplog og en Fendt traktor med 400 hestekrefter.

Foran den store grøfteplogen sto en Fendt traktor med 400 hest under panseret.

– Det er jo nødvendig med mys trekkraft når en slik stor plog skal trekkes. Under fine forhold har vi ei framdrift på rundt 3 km i timen til dreneringsgrøft. Det legges rør etter plogen, sier maskinkjører Tor Ivar Volden Haugen.

Fredagens såvaredag/våronnsdag ved Hundseth Mølle var som vanlig populær og rundt tretti bønder var innom. Operatør på fabrikken John Harald Aas hadde en guidet tur i kraftforfabrikken der han fortalte om prosessene fra råvarer til kraftfor. Det var servering av kake og grillpølser og mange benytte anledningen til å slå av en våronnsprat med kolleger.

Butikkselger/lagerhold Christina Staven-Damås og medarbeider Steffen Storli serverte kaffe og grilla pølser, her serveres det til Bård Jørgen.

Operatør på fabrikken John Harald Aas hadde en flott omvisning på mølla.

 

Melkespannkasting var en artig aktivitet, her kaster Magnus Derås vinnerkastet på 36,30 meter.

 

Kristoffer Kaldal endte på tredjeplass, Helge Morten Urtegård ble nummer to!

 

Det var lurt å kaste melkespann, her får Magnus Derås 1. premien som var en storsekk gjødsel av Fagrådgiver Drøv Ole Berner Bondø.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse