Flotte bilder til fødeinstitusjoner og helsestasjoner; «Fødebilen» Norge rundt

En sprudlende fødselsfotograf Eva Rose Furmyr deler ut sine fødselsfotografier over hele landet

NAMDALSEID

En forespørsel tikket inn fra jordmor Stine Rolstad; «Fødebilen» Norge rundt er på veg! Den kommer innom Namdalseid helsetun på onsdag morgen.
Ok, hva er så dette da? måtte ta turen for det hørtes jo spennende ut.

På helsestasjonen møtte jeg fødselsfotograf Eva Rose Furmyr, men hva gjør du da?

– Jeg fotograferer fødsler og det har jeg jobbet med i 20 år. Jeg har vært med på veldig mange fødsler også hjemmefødsler. Jeg ble inspirert til dette da min mor fødte lille søster mi hjemme, smiler Eva Rose.

Hva er så prosjektet? spurte jordmor Bente Grande

I en tid hvor det stormer rundt fødselsomsorgen som stadig gjennomgår nedskjæringer og kutt, ønsker fødselsfotografen å bidra med noe positivt til jordmødrene som gjør en fantastisk jobb. Ønsket er også å bidra til å gi kvinner en best mulig fødselsopplevelse.
– Det er vel noe med at kvinner må få tilbake styrken, dette må vi klare og at naturen må gå sin gang. De fødende må glede seg til å føde i stedet for å grue seg. Har den siste tiden sett i mediene om utvikling som er litt trist, med nedskjæringer på sykehus og fødselsklinikker. Da mener jeg dette med bilder er en motvekt og viser de fine fødslene, det er jo så vakkert med fødsel. Også det å se fedrenes reaksjoner, mannfolk som viser følelser, sier fotografen.

Bidro til bedre fødsler

Eva Rose fikk ideen til Norge rundt-turen etter en fødselsutstilling hun holdt i Oslo Rådhus i 2014. Hun ønsket ikke en salgsutstilling, og donerte i etterkant bildene til fødeavdelingen på Bærum sykehus.
– Kvinner som fødte på Bærum sykehus fortalte meg at fotografiene motiverte og bidro til bedre fødsler. Jordmødre fortalte at fotografiene hjalp mot fødselsangst og tilbakemeldingene motiverte meg til å ville dekorere flere fødesteder, forteller Eva Rose.
Via Facebook spurte hun om andre helsestasjoner/fødeavdelinger ønsket pynt til veggene sine. Responsen var overveldende og ideen med «Fødebilen» Norge rundt ble født.

1000 bilder

«Fødebilen» Norge rundt er et trillende kunnskapsprosjekt i regi av fødselsfotografen. Turneen startet Eva Rose og kjæresten Ole Jacob Johansen i Oslo 3. april og de skal kjøre hele vegen opp til Kirkenes før turen avsluttes i Tønsberg rundt den 15. juni.
I ti uker skal de kjøre i bobil og gi bort 1000 fotografier til 70 fødesteder og helsestasjoner.
– Elite Foto har sagt ja til å bidra med 1000 bilder. Askjems og Knaus sponser meg med en splitter ny bobil. Jeg er evig takknemlig for uten disse ingen tur. Nå har jeg leid ut leiligheten min og jeg ser frem til å kombinere det jeg elsker mest av alt: Fødsler og camping. Jeg reiser jo litt rundt som en julenisse, sier fødselsfotograf Eva Rose Furmyr.

I november 2017 ga hun ut boka «Fødsel» sammen med forfatter og venninne Trine Dahlman. Denne boka og fire flotte fotografier fikk Namdalseid helsestasjon i gave av fødselsfotograf Eva Rose Furmyr som kjører med «Fødebilen» Norge rundt.

Bilder til helsestasjonene i Namsos og Namdalseid, t.v. Kirsti Sæther jobber for rus- og psykisk helse, fødselsfotograf Eva Rose Furmyr, jordmor Stine Rolstad med Anna Otilie Helland, vikarjordmor fra Namsos Bente Grande, sjåfør/hjelpesmann Ole Jacob Johansen og Aase Bade Kaldahl jobber for rus- og psykisk helse.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse