Kultur på Blå resept, Kulturfestuke på Helsetunet

De er i startfasen av en kulturfestivaluke på Namdalseid Helsetun; f.v. med trekkspill Ragnhild Glad, leder i Namdalseid pensjonistforening Agnar Moe, leder Dagsenteret Grete Helbostad, May Berg LHL, leder LHL Namdalseid Jostein Moe, menighetsrådet Solfrid Skevik, leder pårørendeforeningen Knut Inge Westerhus, Paal Sandø, leder i Hagelaget Solveig Heggdal, leder Namdalseid songlag Nina Edel Damås, kulturarbeider Helsetunet Hild Ingvaldsen og frivillighetens Eva Aune

NAMDALSEID

Første uka i september planlegges det en stor og spennende Kulturfestival på Namdalseid Helsetun. Målgruppa er beboere, brukere og bygda for øvrig.
– Håper å få til en godt planlagt Kulturfestival i samarbeid på tvers av generasjoner, generasjonstreff. Dette for å få positive aktiviteter og bygda får bedre kontakt med Helsetunet. Spre glede, sier Ragnhild Glad. Ragnhild er engasjert i kommunen og overtar etter avtroppende kultursjef Lisbeth Lein ut året.

Vegen blir til mens vi går
Lag og foreninger i kommunen er aktive og de har mange flinke aktører som kan stille opp med underholdning. På torsdagens møte ble nevnt Menighetsrådet, næringslivet, kulturarbeidere på huset, pårørendeforeningen, Frivilligsentralen, frivillige i bygda, kunstnere og Dagsenteret for å nevne noen.

– På programmet ser vi for oss «Danseaften», allsangkveld, konsert i sansehagen, Klokkeklovnene, kultursti, skotthyll, dramaprosjekt, eldre forteller og en stor festdag som avslutning på uka. Vegen blir til mens vi går, dette blir bra, smiler Ragnhild.

Namdalseid Helsetun er et fantastisk kultursted så her vil det skje mye.
– Her vil det bli store ting som teater og musikk der vi jobber sammen og finner på litt «galskap» og mye artighet. I denne uka i september ønsker vi å ha syngende eldre på institusjon, kanskje et «rustent kor». Dette blir et krafttak for sang og bruk av rytmer sammen med pasienter, sier Paal Sandø.

– Det er viktig å stille opp for de eldre, det handler ikke bare om «Nidelven», men også om mer moderne sang og musikk. Dette blir «Kultur på Blå resept», er de oppmøtte enige om sammen med Ragnhild Glad og Paal Sandø.

 

De skaper stemning, Ragnhild Glad og Paal Sandø.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse