Songlaget garanterte julestemning på konserten; de holdt ord

De presenterte en fantastisk Førjulskonsert i kirka 3.søndag i advent, Namdalseid songlag med flinke musikere, solister og jentekor; f.v. Roar Alte, bass, Jan Åge Kolstad, piano, Magne Feragen, trekkspill. Jentekoret f.v. Hanna Karoline Høgden, Elea Sotberg-Hanssen, Ingrid Srine Høgden, Thalia Benedicte Fossli og Vigdis Bønå, ytterst dirigent Torunn Johnsen

NAMDALSEID

Søndag kveld var det duket for, nesten fristet til å si, tidenes Førjulskonsert i Namdalseid kirke.
– Vi garanterer julestemning, sa leder Nina Edel Damås før konserten.
Og det ble julestemning, ja nesten så man trodde jula allerede var der.

Namdalseid songlag har i en årrekke hatt denne flotte tradisjonen med Førjulskonsert i kirka. De har som mål å «sette folk i skikkelig julestemning» og det er noe de virkelig kan. Her fikk man servert gløgg og pepperkaker ved inngangen og det ble en fin stemning i kirka før sangerne kom inn. Og det var heller ikke noen tilfeldig inngang, de kom syngende inn med en gammel salme, «Laudate», stilte seg ved veggen på begge sider i kirka, gikk opp i koret der de elegant gikk over med «Det kimer nu til julefest». Da var stemningen satt og følelsene tok delvis over. Et jentekor fortsatte med «Adventstid» der Ingrid, Elea, Hanna Karoline, Vigdis og Thalia sang vidunderlig vakkert.
– De var bare fem, men du verden for noen stemmer de har!

Solister fortsatte sammen med songlaget og «Julenatt» med Hanna Høgden og Per Furre, «Bånsull i advent» der Heidi Bergene gjorde en flott solo og Hanne Hallås sin versjon av «Nordnorsk julesalme» var bare helt fantastisk.

Fire damer fra songlaget stilte opp med en Irving Berlin melodi, «White Christmas» og der kan man vel si at; her var det stemmer som virkelig passet sammen.
Siv Merete Ressem sang flere soloer og både «Det lyser i stille grender» og «Glade Jul» var herlig å høre på. Jentekoret hadde også med «Jul på Røros», – jul hos ho mormor på Røros, flott levert jenter!

Juleallsanger, og kjente julesanger fra songlaget der flere var arrangert av tidligere dirigent Tor Halvard Nilsen. «Deilig er jorden» med solist Siv som avslutning. Å, nei da, publikum, som var 146 i tallet, ville gjerne ha mer; «En stjerne skinner i natt» med søstrene Hanna og Ingrid Høgden som solister måtte til enda en gang. Ikke rart brillene dugga på innsiden.
En konsert som var fantastisk godt levert av Namdalseid songlag, med et mannskap på 27 og mange mannsstemmer som virkelig skaper «bunn» i sangene. Veldig bra, bare å glede seg til neste opptreden. God Jul!

– Det var skikkelig artig å være dirigent i kveld. Herre var knallbra, og for noen flinke solister, musikere og jenter. Nå blir det jul, sier en veldig fornøyd dirigent Torunn Johnsen.

Dirigent: Torunn Johnsen.
Musikere: Roar Alte på bass, Jan Åge Kolstad piano og Magne Feragen på trekkspill.
Lys: Odd Jarle Aune.

Heidi Bergene var solist på Trygve Hoff sin «Bånsull».

 

Siv Merete Ressem hadde flere flotte soloer, her med «Glade Jul».

 

Hanne Hållås gjorde en flott versjon av «Nordnorsk Julesalme».

 

Det var vel disse som var overraskelsen på konserten, «White Christmas/Hvit Jul», t.v. Kirsten Hansen, Inger Dahlum Høgden, Elin Måøy og Siv Merete Ressem.

 

Søstrene Hanna Karoline og Ingrid Serine Høgden med solo på «En stjerne skinner i natt».

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse