Kakefestival der både kakejury og folkejury var enige om beste kake

Kakedommerne vurderer utseende før de skulle smake på de syv nydelige kakene, f.v. Knut Røthe, Olav Fuglemo, Eli Røthe og Siv Helland, ytterst leder Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg

NAMDALSEID

Lørdag inviterte Namdalseid Frivilligsentral til «Kakefestival» på lørdagskafèen. Syv bakere stilte med flotte og nydelige kaker. Her var det mye å smake på blant annet lakriskake, Halloweenbløtkake og peanøttkake.
– Det er nå to år siden sist vi hadde «Kakefestival» her på Namdalseid. Det var stor suksess og et artig arrangement som det nå var på tide å ta opp igjen. I år har vi også en egen kakejury i tillegg til alle dere andre, åpnet Monica Sotberg.

Dermed var det for juryen å se over kakene før de ble åpnet, få et godt inntrykk av bakverkene og da gjerne også med foto.

Kake og aktiviteter
Så var det fritt fram for alle og kakene ble stadig mindre for det var hele 36 besøkende på lørdagskafèen, og alle skulle smake seg fram til beste kake. Vi «vanlige smakere» fant fort ut at det første stykket var nok noe større enn de påfølgende. Her skulle det dømmes for utseende, konsistens og ikke minst smak.
Det var ikke alle som var på kafèen for å smake på kaker, det var også 19 barn som det var ordnet aktiviteter til i gammelbilioteket. Her fikk de klippe, male, tegne, lime og mye annet artig mens de voksne spiste det ene kakestykket etter det andre.

– Det blir vanskelig å bestemme hvilke kake som er best, her var det mye godt ja. Det var mange gode tilbakemeldinger undervegs. Og det kom stadig nye smakere til og flere stoler måtte inn.
– Det er skikkelig artig å arrangere når det kommer så mye folk, dette var en flott dag, sier Monica på Frivilligsentralen.

Kaker som var med på Kakefestivalen:
Lakriskake med bringebær og rabarbra fra Hanne Hanssen, typisk Islandsk kake var «Magdalenakake» fra Gudny Sverkmo, Batoul Shahoud hadde med bløtkake, Nora Almlid stilte med sjokoladekake med aprikos og sjokoladekrem og Creme Chantilly og aprikoskompott til, Team Fossli (Tone og Thalia) hadde bakt Tropisk Aroma og bløtkake pyntet i Halloweentema og Astrid Fossum hadde med peanøttkake.

Vinnere
Det var tydelig at kakene smakte og både folkejury og kakejury var samkjørte om resultatet.
– Om vinnerkaka sier juryen: Den har fint utseende, gode smaker og den er en velbalansert kake mellom søtt og salt. Juryens kakefavoritt er Astrid Fossum sin peanøttkake, leser Monica.
Dette var også folkejuryen enige i og når resultatet ble slik måtte man bruke kake nummer to som vinner fra folket. Den andre premien gikk til Team Fossli sin tropisk aroma.
– Det var en fornøyelse å være med i juryen og få smake på alle kakene. Det var mange fine og gode kaker, en jobb midt i blinken for mitt vedkommende dette. Det var en enstemmig jury om peanøttkaken, smiler jurymedlem Olav Fuglemo.

Fullt hus på lørdagskafe med Kakefestival.

 

Her smakes det, beste kake skal kåres også blant kafegjestene, Magne Fossum og Mirfat Almustafa prøver litt av alle.

 

Tone Fossli og Moussa Hammoud var med på smakingen av de nydelige kakene.

 

T.v. Brit Fossli, Nina og Anne-Lisa Damås har det trivelig på Kakefestival.

 

– Beste kake både blant juryen og publikum ble Astrid Fossum sin peanøttkake, sa Monica Sotberg og delte ut premie.

 

Publikumsfavoritt ble kåret og tropisk aroma fra Team Fossli ble premiert. T.h. Thalia Fossli fikk premie av Elea Sotberg-Hanssen.

 

De smakte nok på kakene de minste også, men det var artigere å drive med maling, klipping og tegning sammen med t.v. Cathrine og Karoline Vanebo, Monica var innom og så på.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse