Endelig var tida inne for «Åpen skole»

Det var mange som kom for å se den nye skolen under «Åpen skole» på lørdag, her danses BlimE-dansen

NAMDALSEID

Helt fra den nye Namdalseid skole ble tatt i bruk etter vinterferien i februar 2020 har de snakket om å ha en dag med «Åpen skole». Koronasituasjonen har ført til utsettelser, men lørdag var dagen med stor D, endelig kunne folk komme og beskue den store, flotte og nye skolen med idrettshall.

– Det ble en gledens dag med mye folk, kjempeartig, smilte rektor Arne Bratberg.

Merkedag
Av forskjellige årsaker under sluttspurten med ferdigstilling av den nye skolen, ble innflyttingen utsatt til etter vinterferien 2020. Mandag 24. februar ble en merkedag for elever og lærere ved Namdalseid skole, da var det innflyttingsdag. Det var stort og flott å flytte fra gammelskolen til et helt nytt bygg med store moderne og lyse klasserom.

Åpning av skolen ble da planlagt til 17. april og «Åpen skole» til 18., men slik skulle det ikke bli. Koronapandemien stoppet alt, og skolen ble stengt. Høsten og skolestart kom, og koronasituasjonen gjorde det etter hvert mulig å arrangere den offisielle åpningen 18. september. Det var en stilfull åpning der alle elevene framførte et stort og flott åpningsnummer; «Verdens beste åpningsnummer». Ordfører i tidligere Namdalseid kommune Steinar Lyngstad sto for den høytidelige åpningen.

Åpen skole
Situasjonen med korona har i lang tid bremset flere arrangementer, så også «Åpen skole». Men nå på lørdag 20.november ble det tid og anledning til å åpne dørene for alle som ville se skolen på innsiden.

– Dette har vi gleda oss til lenge, veldig lenge! Det er som en drøm, smilte assisterende rektor Gunnhild Kaldahl.

Og rett mange ønsket å se skolen med klasserom, arbeidsrom, kantine, skolekjøkken, naturfagrom og mere til. Glemte ikke den store flotte idrettshallen der det var satt ut bord og stoler til besøkende. Noe som imponerte var at elever og lærere hadde en vanlig skoledag, på en lørdag! Fantastisk, så fikk alle besøkende se klasserommene i bruk og elevene lot seg ikke forstyrre av besøkende foreldre, besteforeldre og andre. De jobbet på som om det var en helt vanlig skoledag!

– Pepperkakene ble litt svart i kantene, smilte Lotte og Linnea.

På skolekjøkkenet var det bakedag, og det var ingen tvil om hvilken oppskrift de brukte, det var pepperkaker!

– Noen ble litt svarte i kantene, men de er sikkert gode for det, smilte Lotte og Linnea.

På musikkrommet var det timer i samspill, band. Her er elever fra 8. klasse. Her fikk man et innblikk hvordan kulturskolen jobber med «Rett i band» der elevene veksler mellom spilling av forskjellige instrumenter og sang.


Elevene på naturfagrommet hadde fått på seg vernebriller, her ble det utført et kjemiforsøk der det ville bli en kjemisk reaksjon, alt gikk etter planen!
Slik kunne man gå og se på aktiviteter i alle klassene fra 1.-10. trinn.

Mer forsyning
Det er alltid vanskelig å planlegge en slik stor dag der man ikke vet hvor mange som kommer. Alle besøkende tok seg god tid til å se seg om i hele skolebygget og da var det godt med kaffe, kaker, lefser og brus undervegs. Elevene ordnet med salg.
Alle elevene framførte årets BlimE-dans og de inviterte også alle besøkende med på dansen, i den store idrettshallen.

– Det ble en gledens dag med mye folk, veldig bra! Det er vanskelig å forutse hvor mange som kommer. Vi hadde kalkulert med mellom 150-200 personer, men det var rundt 300 besøkende. Jeg måtte på butikken etter mer forsyninger, kjempeartig. Det har vært mye arbeid, men vi klarte å få til en «levende» skole der alle besøkende fikk et innblikk i hvordan vi har det her på skolen. Så jo at folk hadde god tid og gikk omkring i klasserommene, prata med elevene og jeg er sikker på at alle kosa seg. Her var foreldre, besteforeldre, tanter og onkler og ikke minst utflytta tidligere elever. Det er ikke bare elever og ansatte som er glade i skolen sin, hele bygda er stolt av den. Jeg er kjempestolt av skolen, alle elevene og de ansatte, smiler rektor Arne Bratberg og er glad de endelig fikk arrangert «Åpen skole».

Til venstre William og Justin laget pepperhjerter, Sigve hadde også bakt!

 

Elever i 1. klasse opptatt med rekning.

 

Data hører med fra starten!

 

Trygve viser farmor Kari skriveboka si.

 

4. klasse hadde tegning og fargelegging.

 

Musikktime med elever fra tiende klasse, – samspill er tingen.

 

Kaffe salg i idrettshallen og i kantina.

 

 

Her er resultatet av kjemiforsøket! – det bobler i posen!

 

Også besøkende var engasjerte!

 

Rektor Arne Bratberg; – jeg er stolt av skolen, alle elevene og de ansatte! (Bilde fra en annen anledning).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse