Kreftfri, men ikke frisk, Ingrid fikk ny beinmarg i siste liten

Mange møtte opp på Trivselskveld til støtte for «Eide sammen mot kreft». Disse ledet kvelden og arbeidet med bøssebærerne, f.v. ordfører Steinar Lyngstad var konferansier, Ingrid og Anita Anzjøn Bratgjerd, distriktssjef i kreftforeningen Midt-Norge Eva Faanes, Gunnhild Kaldahl og Ragnhild Westrum

NAMDALSEID

Innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft, «Eide sammen mot kreft», ble avsluttet med Trivselskveld i Namdalseid samfunnshus onsdag kveld.
– Tusen takk for et stort engasjement. Sammen skaper vi håp, sa distriktssjef i kreftforeningen Eva Faanes.

Onsdag kveld var bygdafolk og gjester inviterte til Trivselskveld med underholdning, kveldsmat og en rørende brukerhistorie. Loddsalg med store premier og auksjon på en akvarell gitt til kreftsaken av kunstner Morten Gjul. Snorre Sverkmo Julnes var først ut med sikkert gitarspill og flott sang. Sangen «Det fine vi hadd sammen» passet jo inn i kveldens forestilling.

Livet i gave
Ingrid Anzjøn Bratgjerd fikk i juni 2010 påvist leukemi og jakten på beinmargsdonor ble satt i gang. Intensiv behandling virket ikke, men i siste liten, St.Hansaften 2013, fikk de en match i verdens donorregister.
– Nå er jeg kreftfri, men ikke frisk, jeg fikk livet i gave. Man kan utvikle ny kreftsykdom etter behandling så jeg går hyppig til kontroller. Jeg går ikke og tenker på det i det daglige, men det er lett å kjenne på den minste forandring. Det har tatt lang tid å bygge opp kroppen igjen; «- jobben din nå er å ta vare på kroppen din», sa legen til meg. Æ klare det æ vil, æ e jo ganske sta, sier Ingrid.

Ingrid startet å jobbe 60 prosent, men er i dag 100 prosent ufør.
– Det går bra, jeg kan ikke klage, jeg har jo overlevd. Livet ble annerledes og det tok lang tid å akseptere det. Jeg er glad og takknemlig for hvert år som går og takket være forskning så er jeg her i dag. Det er viktig å samle inn penger slik at forskninga kan gå framover. Jeg takker dere alle for et stort engasjement her på Eide, sier en rørt Ingrid Anzjøn Bratgjerd.

Imponert
Distriktssjef for Kreftforeningen i Midt-Norge lot seg imponere av stort engasjement i innsamlingsaksjonen.
– På en liten plass som Namdalseid kjenner man alle og alle er vi berørte og kjenner noen som har eller har hatt kreft. Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon engasjerer mange og jeg er mektig imponert over det dere har fått til her i Namdalseid. Alle innsamlede midler går i år til forskning av kreftsykdommer slik at man kan leve lengre der få overlever i dag. Og med slikt engasjement som her kommer vi videre. Tusen takk for et flott arrangement, sammen skaper vi håp, sier Eva Faanes.

Vær positiv
Julie Hallås og Magne Feragen støttet også Krafttak mot kreft aksjonen med sang og musikk. Presten og Gåsbandet stilte opp med fengende sang og musikk, små historier og Gunnar prest holdt en liten «andakt»:
– Gratulerer med en vellykket aksjon. Vi må tenke og være positive og vi har alltid et valg på hvordan vi forholder oss til omstendighetene. Livet kan være vanskelig og krevende, gi ros og gode tilbakemeldinger. Vær positiv, ofte er det bare et smil som trengs, sa Gunnar blant annet.

Flott resultat
Etter tirsdagens bøsseinnsamling og innbetalinger på Vipps var summen 52.016,- kroner. Trivselskvelden med inngang, åresalg til flotte sponsete premier og auksjon av akvarell ga 34.984,- kroner, til sammen 87.000 fra Namdalseid.
– Akvarellen som Morten Gjul hadde gitt til innsamlingsaksjonen gikk for 4.000,- kroner, sier konferansier Steinar Lyngstad.

 

Ingrid Anzjøn Bratgjerd fortalte om tiden etter sin kreftbehandling og om senskader.

 

Snorre Sverkmo Julnes spilte og sang blant annet «Det fine vi hadd sammen».

 

Magne Feragen og Julie Hallås støttet «Eide sammen mot kreft» med sang og musikk.

 

«Presten og Gåsbandet» fra Beitstad stilte gjerne opp på Trivselskvelden til støtte for kreftsaken.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse