Verdensdagen for psykisk helse, en viktig dag for alle

På stand ved butikken på Namdalseid, fra venstre Maja Martinsen og Annette Hansen begge fra Namsos, Ann Elisabeth Ravlo og leder mental helse Namsos Ole Jørgen Dekkerhus. Aage Westerhus, Inger Marie Hanssen, Mariann Gladsø, Kari Anne Elden og Bodil Staven

NAMDALSEID

«Alle har en psykisk helse»
Verdensdagen for psykisk helse markeres over hele verden 10. oktober. Denne dagen skal bidra til å skape åpenhet gjennom mer kunnskap om psykisk helse. Tema i 2020: Spør mer

Alle har behov for å bli sett. Det å bli sett gir en følelse av å høre til og være viktig. Tilhørighet er grunnleggende for god psykisk helse.

Målet for verdensdagen for psykisk helse 2020 er å:
• Øke kunnskap om hva som styrker den psykiske helsen
• Bidra til mer åpenhet om psykiske utfordringer
• Bidra til trivsel, læring og personlig utvikling for deg selv og andre

Et lite sitat fra Statsminister Erna Solberg; Debatten i NRK:

– Vi mennesker trenger hverandre, og vi trenger å være sammen. Sosial isolasjon og ensomhet påvirker både fysisk og psykisk helse. Jeg vi si dette til deg som strever alene med tunge tanker: Fortell det til noen du stoler på.

Stand
Lørdag har var det stand i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse mange steder så også på Namdalseid.

– Denne dagen er viktig for oss alle. Det er ikke alle som kan si at denne dagen er bra eller god. Alle har vi dager som ikke er like gode som andre dager. Bodil Staven fikk ordna til arrangementet her ved coop marked Namdalseid. Vi er veldig glade for å få være med på dette både med psykisk helse og ensomhet. Det er ei vanskelig tid nå for mange, ja, for alle, med korona som gjør det vanskelig å gå i og få besøk. Man skjønner at kommunene stenger sykeheimer, men boligenhetene er ikke lov å stenge. Det er jo heimen til de som leier boenhetene, sier leder Mental helse i Namsos kommune Ole Jørgen Dekkerhus.

Mental helse Namdalseid ble etter kommunesammenslåinga flyttet til Namsos.

– Glad vi fikk til denne dagen. Det har vært vanlig her på Eide med stand, svartkjelkaffe og litt grillmat ute ved butikken. Her stopper folk og prater, kjøper lodd, tar en kopp kaffe og ei grilla pølse. På bygda kjenner alle mann alle og det er en trivelig dag dette, sier Bodil Staven.

Det hører med at da det ble Namsos kommune og nytt styre i Mental helse skulle det være med en lokal representant. Her fra Namdalseid sitter Svein Anzjøn.

– Glad vi fikk til denne dagen, når vi er ute stopper folk, til venstre Bodil Staven, Ann Elisabeth Ravlo og leder mental helse Namsos Ole Jørgen Dekkerhus.

 

Koselig ved grillen og kaffebordet, fra venstre Ann Elisabeth Ravlo, Bodil Staven, Bjørn Sæther tok seg tid til en prat og loddkjøp, Mariann Gladsø, Maja Martinsen, Annette Hansen og Ole Jørgen Dekkerhus.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*