Kulturprisvinnerne er gode til å skyte på blink

Leder i Namdalseid og Lyngen skytterlag Sanna Marie Sverkmo mottok kulturprisen til laget av ordfører Steinar Lyngstad

NAMDALSEID

Ordfører Steinar Lyngstad overrasket torsdag kveld de oppmøtte skytterne, store og små, som var på skytetrening i skolen.
– Kulturprisen for 2018 i Namdalseid kommune går til Namdalseid og Lyngen skytterlag, sa Steinar.

Kulturprisen i Namdalseid kommune ble første gang delt ut i 1988 og har siden blitt delt ut 24 ganger. Kommunen har tradisjon for å legge en bred tolkning av kulturbegrepet til grunn i sin vurdering av kandidatene. Prisen blir tildelt for god innsats innen frivillig arbeid.

Om prisvinneren
«Prisvinneren har gjennom mange år tilbudt skyting som aktivitet for alle i bygda og anses som en breddeaktivitet for mange målgrupper. Laget har i mange år arbeidet med stor dugnadsinnsats og bygd opp anlegg for sine aktiviteter både utendørsanlegg på Sjøåsen med nyrenovert skytebane, nytt klubbhus i tillegg til innendørs miniatyrskytebane ved Namdalseid skole. Denne sto ferdig for noen år siden». Står det i begrunnelsen for hvorfor Namdalseid og Lyngen skytterlag fortjener kulturprisen for 2018.

Da skytterlaget i fjor sommer arrangerte Norgescup var det stor dugnadsinnsats og nyinvesteringer som ble utført. Dette med svært positive både erfaringer og tilbakemeldinger. Laget har i mange år utført et godt rekrutteringsarbeid gjennom å legge vekt på mestring og motivasjon. Skytterlaget er inkluderende og kulturbyggende i sin aktivitet.

Kulturprisen består av 5.000 kroner, et trykk av kunstneren Carol Comiskey samt blomster.
Namdalseid kommune deler ut kulturprisen til enkeltpersoner, lag eller andre som har gjort seg fortjent til en utmerkelse for spesiell innsats eller frivillig innsats gjennom mange år.

Rørt og stolt
Etter at leder Sanna hadde summet seg litt etter utdelingen, ble det en liten prat.

– Jeg er helt skjelven. Dette var uventet og veldig artig og vi er veldig takknemlig, rørt og stolt. Denne utmerkelsen er til alle sammen som har vært med i skytterlaget, både som aktive, skyttere, dugnad og støttespillere. Det at skytterlaget får en slik bekreftelse gir oss motivasjon til å fortsette jobbinga vi har holdt på med i alle årene. Vi gleder oss og ser fram til nye år med videreutvikling og godt samarbeid, smiler leder Sanna Marie Sverkmo.

– Hva skal dere bruke pengegaven til?

– Pengene blir å bruke på rekruttene, de er framtida og vi satser på de, sier Sanna.

 

Ordfører Steinar Lyngstad overrasket de oppmøtte skytterne i skolen torsdag kveld.

 

– Vi vil bruke pengegaven på rekruttene, sa leder Sanna Marie Sverkmo.
T.v. Snorre Sverkmo Julnes, Vilde Malm Vågø, ungdomsleder Eivind Vågø, Ane Melhus fra Malm, Sofie Gipling og leder Sanna.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse