Allsidighet på årets høstfest i Sisu 4H

Julian Sæther hadde elgjakt som 4H-oppgave.

Lørdag hadde Sisu 4H sin årlige høstfest for å markere avslutningen på dette 4H-året. 19 medlemmer stilte ut sine oppgaver som viste stort engasjement og allsidighet.

10 aspiranter tyder på at det er bra med rekruttering. Det har vært en del frafall i medlemstallet den senere tid, og organisasjonsrådgiver i 4H Trøndelag Johan Eggen håper at medlemstallet i Sisu 4H når gamle høyder igjen. –Det er ikke bare de yngste som kan begynne, sier han. –Gamle medlemmer må gjerne finne tilbake til klubben. Dette er åpent for alle barn og unge mellom 10 og 18 år!

For det er mye bra som skjer i 4H. Klubben i Namdalseid har gjort litt forskjellig i år. Medlemmer har deltatt på fylkesleir på Inderøy og på aspirantleir på Statland. Klubbaktiviteter har blant annet vært tur til Rypetoppen i Meråker og bassengtur til Dampsaga. På høstfesten viste de en bildekavalkade fra aktivitetene.

Det var mange artige oppgaver å se på av det som var utstilt. Her var det baking, fotografering, friluftsliv, jakt, snowboard, veien til førerkort, avløser og fjøsarbeid med mere.

Christopher Bratberg og Kristian Helbostad hadde laget hver sin tilhenger. Christopher hadde laget henger til sykkelen og Kristian til ATV.

-Jeg laget hengeren sammen med farfar, forteller Christopher. –Sykkelhengeren er snekkert og sveisa.

Kristian forteller at han har fått hjelp av farfar, mamma og pappa til å lage ATV-henger. –Det er gjenbruk, forteller Kristian. –Jeg har brukt et kontorbord, kompressorhjul og gammel husmaling.

Av de eldste medlemmene som stilte ut oppgaver var Sigrid Sæther og Tonje Solum. Dette er det siste året deres før de blir alumner. Begge har sittet i styret som henholdsvis leder og nestleder. Sigrid har hatt ”Veien til førerkort” og ”Bilen min” som oppgave, og Tonje har hatt friluftsliv.

Sigrid forteller at da 4H-året begynte var hun usikker på hvilken oppgave hun skulle velg. –Jeg kom på at siden jeg ble 18 år var det snedig i velge oppgjøring og kjøp av bil. Sigrid forteller at hun har klart begge deler!

Tonje som har hatt friluftsliv som oppgave har vært både på jakt og forskjellige turer. Mye har foregått i Trondheim hvor hun bor nå. –Selv om jeg har flyttet ville jeg fullføre her på Namdalseid, forteller hun og forteller om turer i Bymarka i Trondheim og i Tydalen sammen med biologiklassen sin. –Jeg liker friluftsliv, og det er spesielt godt å komme seg ut når det er mye skolearbeid, sier hun.

Trine Warmbro Brørs blir neste år siste års senior og den eldste i klubben. Hun er også med i styret som kasserer. I år har hun hatt oppgaven ”Litt om meg selv og andre”. –Jeg hadde lyst til å fordype meg i meg selv, og vise frem noe av det som en del av oppgaven, forteller hun. Trine har mange interesser som hun viser frem med oppgaven sin. Blant annet sminke, gårdsbruk, piano og lesing. –Jeg går på Mære landbruksskole nå, forteller hun. –Jeg synes at det er viktig å vise frem at jenter gjerne kan gå på landbruksskole for dette trenger vi i fremtiden!

Kvelden bød på både underholdning og lotteri, og det var mange fornøyde gjester som tok del i arrangementet. Den ble avsluttet med utdeling av diplom og merker til medlemmene.

Neste år ønsker Sisu 4H nye og gamle medlemmer velkommen til et engasjerende felleskap og artige aktiviteter!

Aspirantene i klubben. John Egil Eldnes, Julian Sæther, Kristian Helbostad, Carmen Bratberg, Erlend Roel, Malin Kaldal, Christopher Bratberg, Ingrid Høgden og Elea Sotberg-Hanssen. (Anders Skulstad var ikke tilstede).

 

Sigrid Sæther (leder), Tonje Solum (nestleder), Gro Warmbro Brørs (klubbrådgiver) og Trine Warmbro Brørs (kasserer) bedømte alle oppgavene til medlemmene og stod for utdelingen av diplomer og merker for vel gjennomførte oppgaver.

 

Hanna Høgden og Sandra Eldes er engasjerte 4H-ere som også er med i styret i Sisu 4H. Her sammen med Johan Eggen som er organisasjonsrådgiver i 4H Trøndelag.

 

Malin Kaldal har hatt baking som oppgave i år og viser frem utstillingen sin til mormor Åshild Anzjøn.

 

Sandra Eldnes og Hans Kristian Brevik har begge hatt avløser som oppgave.

 

Emil Bondø og Elvira Sverkmo er ivrige fotografer og viste frem utstillingene sine, «4H-fotografen».

 

Alle medlemmer på scenen etter å ha mottatt diplomer og merker.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse