75 år med «Naumdøla Jul»

Det første «Naumdøla Jul» fra 1937 sammen med årgang 75 i 2021

NAMSOS

Nå er jubileumsnummer av «Naumdøla Jul» ute i de fleste butikker og som vanlig med mye god lesing. Naumdøla mållag gir ut dette julebladet sammen med Naumdøla ungdomslag.

««Naumdøla Jul» såg verdas ljos i 1937 og då som no så inneheld bladet litt av kvart frå ulike delar av Namdalen. Og ikkje minst vart dette ei sterk markering av målreisinga i Namdalen».
Juleheftet har ikke kommet ut hvert år siden starten for i krigsåra 1940-1944 var det ikke utgivelse. Det ble også et opphold noen år på 1970-tallet, men fra 1977 har «Naumdøla Jul» kommet ut hvert år frem til nå i år.

Olav Duun var invitert til å skrive ei historie i 1937 utgaven, men han måtte takke nei.
«Or eit brev frå Olav Duun: Dessverre, det er umulig meg å skrive noko for Dykk, så gjerne er vilde. Det var verkelig leit eg ikkje kunde vera med i det første jolehefte Naumdøla Mållag gir ut, men det ein ikkje kan, det kan ein ikkje. Eg ønskar god framgang for hefte»! Dette leser man i jubileumsårgangen!

– Den 75.årgangen, altså jubileumsårgangen, av «Naumdøla jul 2021» er nå ute i butikker i hele Namdalen! «Gled deg til mykje god lesnad, som vi håpar og tror både unge og eldre vil finne interessant», kan man lese på mållaget sin FB-side.

Naumdøla Mållag har mange bidragsytere hvert år. Her er artikler, noveller, dikt, barnas side, mye lesing fra hele Namdalen, ja fra kyst- til fjellstrøk. Mattradisjoner i Sørli gjennom hele året er godt beskrevet med blant annet baking av pekkabrød, (et tykt flatbrød). Ei historie om Namsen og laksen skrevet av Bjørn Myrvold og fine bilder og en fortelling om de røde nøkkerosene i Nærøy.

Kanskje juleheftet er en fin julegave til den som har alt?

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse