Lokale bedrifter starter opp felles nettverk. Hva skal “barnet” hete?

"Vi ønsker oss forslag på navn!" Sier: Hilde, Kristin, Gudny, Ane og Silje.

NAMDALSEID

Kreativiteten og gründervirksomheten blomstrer i Namdalseid! Noen lokale bedrifter innen reiseliv og småskalaprodukter har holdt på en stund, og flere har startet opp i den senere tid. 

Nå har noen av de gått sammen om å starte et felles bedriftsnettverk. Nettverket er nyoppstartet i den formen de har kommet frem til nå, og de har hatt tre møter. Foreløpig er det seks produsenter som har gått sammen, og de ønsker seg gjerne flere med på laget. 

-Vi vil koble sammen de i Namdalseid som ønsker å stå sammen, forteller en av initiativtakerne Silje Sæther. – Derfor er det ikke bare vi som starer nå som kan være med i nettverket. Vi ønsker at flere kan bli med og bidra i fellesskapet for å være sterkere sammen. 

Hilde Gystad, som også er en av initiativtakerne, poengterer at det er viktig å huske at alle samarbeider og beriker hverandre. -Det er samarbeid og ikke konkurranse, sier hun. -Og vi får også et større produkt utad når vi står sammen. 

Ikke bare et navnevalg, også en fremtidig merkevare

På det andre nettverksmøte kom navnevalget opp. Siden dette kommer til å bli en merkevare utad, så begynte de å tenke på at det kan være flere som kan ha gode forslag til navn. Hva med å engasjere folk i bygda? 

-Det er jo mange som kommer til å ha eierskap til det framtidige navnet, sier Ane Alti. – Og vi vil veldig gjerne høre hva folk i bygda mener.

– Ja, og så vil vi jo også at det skal være et navn som folk utenbygds skal forbinde med turen til Namdalseid, legger Gudny Sverkmo til. -Vi har jo mange gode eksempler på andre som har fått til det.

Derfor går denne gjengen med kreative gründere nå ut til eidbyggene og oppfordrer de til å komme med navneforslag! Her er det bare å bruke fantasien!

– Vi tenker at dette kommer til å bli en felles reklameplattform, sier Kristin Staven. – Det skal også si noe om Namdalseid og løfte frem bygda slik at det blir et stoppested fremfor et gjennomkjøringssted. 

-Ja og så kan det gjerne pirre nysgjerrigheten også, legger Ane Alti til. 

Navnevalg blir premiert

De er veldig spente på forslagene de får inn! De oppfordrer folk til å kommenter på facebook og del forslagene der. Men hvis noen vil holde det privat så send forslagene direkte til en av de som er med i nettverket. Alle forslag mottas med stor takk og navnevalget vil bli premiert!

De seks oppstartsbedriftene er:

Aejrie Sïjte
Gudny fra Bonhaug – Islandsk gårdsbakeri
Holstad Gård
Lensmannsgården
Staven Gård
Vengstad Gård

På nettverkstmøte: Hilde Gystad – Vengstad gård, Silje Sæther, Holstad gård, Ane Alti – Lensmannsgården, Gudny Sverkmo – Islandsk gårdsbakeri og Kristin Staven – Staven gård. Sissel Holtan fra Aejrie Sïjte var ikke tilstede på dette nettverkstmøtet.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse