Lukten av krutt og nystekte vafler; det er Frende-cup på Lyngenbanen

Snorre Sverkmo Julnes møtte sitt store forbilde på Lyngenbanen torsdag. Skytterkongen fra Landsskytterstevnet 1990 John Olav Ågotnes fra Egersund. De har en avtale om å møtes på LS 2019 på Evje (Foto: Team Ågotnes)

 

SJØÅSEN

Mye folk og mange skyttere, godt vær, travle arrangører som går og smiler, alle er fornøyde med det store skytterstevnet Frende-cup på Lyngenbanen. Det ble også tid til et møte mellom lokal skytterprinsesse og skytterkongen fra 1987, og Snorre møtte sitt forbilde.

– Her smeller det fra tidlig morgen til utover kvelden. Det er over 1000 skyttere som er innom her i løpet av uka. Her er skyttere fra hele landet og i alle klasser, smiler Sanna Marie Sverkmo.

«Texasskyting»
En nyoppusset skytterbane tar imot de aller beste skytterne fra hele landet. Her skytes det på bane 100 meter og 200 meter og en flunkende ny Stang- og Felthurtigbane. Den er ifølge arrangøren den eneste i Trøndelag, og de er stolte av anlegget og arrangementet sitt.

– Det er helt herlig på standplass for der er det både skytterkonger og prinsesser på plass når vi kommanderer skyting. På Stang og felthurtigskytingen er det rundt 120 påmeldte og dette er skikkelig artig. Denne skytingen blir også kalt «Texasskyting», smiler leder Johnny Gipling.
Og det er skytteren fra Surnadal enig i.
– Skyting er artig alt med seg, men feltskyting og Stang- og Felthurtigskyting er artigst. Jeg har skutt nå og det gikk sånn passe bra, greit nok. Her er det en kjempefin bane og et skikkelig flott anlegg alt med seg, smiler Sigbjørn Hausberg.

Gjensyn
Under Landsskytterstevnet på Steinkjer 1987 ble det prinsessetittel på Venke Sverkmo. På Lyngenbanen torsdag møtte hun skytterkongen Tor Harald Lund fra samme stevnet. De mimret litt om 1987-stevnet og husket godt da de vant.
– Jeg husker det var veldig mye vind denne dagen så det ble en del skruing på sikte. Jeg endte opp med 244 poeng og ble skytterkonge med det. Jeg var ganske god dette året og vant jo alt jeg stilte opp på, sier Tor Harald Lund fra Søgne.
– Ja, det var veldig til sidevind og mannen min Willy sa at jeg måtte skru sju knepp. Det gjorde jeg og ble skytterprinsesse med 236 poeng. Jeg var ganske så fersk med skytingen da, smiler Venke.

Frivillige
Et så stort arrangement som Frende-cup der er over 1000 deltakere og mange tilreisende er innom i løpet av ei uke. Da er det nødvendig med mye frivillig hjelp, kjøkkenhjelp, parkering, standplasser og mye mer.

– Vi er vel 25-30 frivillige som stiller hver dag. I tillegg kommer det noen og spør om vi har behov for ei hjelpende hand, helt fantastisk, sier Sanna Marie Sverkmo.
På kjøkkenet er det fullt kjør med å lage mat og steke vafler, ikke minst salg av is, for det har vært mange varme dager.
– Her serverer vi lapskaus, hamburgere, påsmurt, vafler, kaker, kaffe og mye is. Det har vært mye is-salg og behov for påfyll hver dag, sier May Kristin Brørs som var på kjøkkenet torsdag.

Forbilde
På Frende-cupstevnet torsdag fikk Snorre Sverkmo Julnes møte sitt store forbilde; skytterkongen fra LS 1990 John Olav Ågotnes fra Egersund. Snorre var tidlig på skytebanen denne dagen og de to fikk en prat sammen. Der fortalte Snorre (10 år) at han hadde skutt 244 og det er ny pers i nybegynner ung.
– For et fantastisk forbilde på alle vis! Nå starter treningen uten anlegg sier Snorre, etter «klarsignal» fra John Olav, skriver mamma Bente på FB.

Lørdag er siste dag med Frende-cup på Lyngenbanen, og det er verdt å ta turen dit for skyting er en spennende idrett å se på. Det er digitale skiver så all skyting kan sees i skytterhuset.

 

Skytterkonge og skytterprinsesse ble de på Landsskytterstevnet på Steinkjer i 1987, Tor Harald Lund og Venke Sverkmo.

 

Sanna Marie Sverkmo hadde mange fotojobber under stevnet, her er det datter av skytterkonge Lund, Caroline Finnestad Lund, som blir foreviget. Hun skjøt 350 på 100 meter.

 

Standplassleder har gitt sine ordrer og skytteren kaster seg ned, dette er «Texasskyting», underholdende og spennende.

 

– Et flott anlegg her på Lyngenbanen, sier Sigbjørn Hausberg fra Surnadal til leder Johnny Gipling.

 

– Godt med en pust i bakken mellom slagene, sier frivillige t.v. Leonard Einli Brørs, Sindre Westerhus og Odd Helge Derås.

 

Uten mat og drikke er det ingen skytter som duger, t.v. Wigdis Nilsen, May Kristin Brørs og Venke Sverkmo.

 

Stemningsbilde fra standplass etter at anvisning kom på monitorene.

 

Imponerende med digital anvisning. Her i skytterhuset kan man følge alle skytternes treffpunkt, imponerende og spennende.

 

Fantastisk skyting av Snorre Sverkmo Julnes, 244 og ny pers i nybegynner ung. (Foto: Sanna Marie Sverkmo).

 

Det tikket inn mange gode resultater og Oddmund Rognli fra Leksvik skjøt 350 i klasse V65 tidlig i stevnet. (Foto: Sanna Marie Sverkmo).

 

Frende cup dag 2 – Ny banerekord 200 meter, Rasmus Løberg skjøt seg opp i ledelse med sine imponerende 349 poeng i klasse 3-5. (Foto: Sanna Marie Sverkmo).

 

Truls Pedersen skjøt ny banerekord på felthurtig med tiden 6,77 sekund. (Foto: Sanna Marie Sverkmo).

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse