Kamerater i heftig diskusjon om et hvitt kunstverk til 500.000 kroner

Det kom til heftige diskusjoner underveis, latteren satt løst da Terje Ranes, Tore B. Granås og Hans Petter Nilsen framførte komedien KUNST i Namdalseid samfunnshus søndag kveld.

 

NAMDALSEID

– Hvitt e itj berre hvitt, det e nån kvite streker der å, sa Simen da han viste sitt nyinnkjøpte kunstverk til sine to kamerater.

– 500.000 kroner for et hvitt lerret? Tror du er gal, det er jo bare helt drivhvitt, sa kompisene Yngve og Magnus.

Det er Turnéteateret i Trøndelag som er i farta med komedien KUNST, og søndag kveld besøkte de Namdalseid. Rundt tretti tilhørere fikk seg mang en god latter da trioen Hans Petter Nilsen, Terje Ranes og Tore B. Granås viste at vennskap og kunst kan føre til mange reaksjoner.

Simen sitt kunstverk til en halv million kroner satte følelsene i sving til de to kameratene Yngve og Magnus. Et moderne maleri som var så moderne at det framsto som hvitt, ja helt drivhvitt.
– Er dette kunst eller er du fullstendig gal? lurte kompisene på.
– For meg er det ikke hvitt, sa Simen og fikk kompisene til å le, ja Yngve var også enig, en stund.

Det utspant seg mange heftige diskusjoner, en god del baksnakking, ja det kom også til fysiske angrep. Det viste seg at kompisene hadde forskjellige standpunkter og relasjoner til hverandre.

Yasmina Reza sitt teaterstykke KUNST hadde sin urpremiere i Frankrike i 1994 og det er like aktuelt i dag. Mange norske teatre har framført dette stykket, og nå er det Turnéteateret som får trøndere til å le. Det er ikke bare kunst det handler om.
– Dette viser at det er viktig å friske opp og beholde gode vennskap, sier de tre aktørene etter forestillingen.

 

KUNST: – Er dette virkelig kunst? Et drivhvitt lerret, lurte f.v. Yngve (Hans Petter Nilsen), Magnus (Tore B. Granås) da Simen (Terje Ranes) viste fram sitt kunstverk til 500.000 kroner.

 

HANDGEMENG: Det gikk litt langt ei stund, men alt ordnet seg.

 

SELVSAGT: i det hvite kunstverket var det en blå skiløper! Det ble «snøfokk» til slutt.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse