Siste innspurt på HUNT4, én dag igjen for etternølerne!

Geir Julnes er innom og får tatt blodprøver av Siv Fiskvik.

I skrivende stund er det bare én dag igjen av HUNT4 på Namdalseid. Det er også siste dag for hele prosjektet. De som enda ikke har vært innom må bare hive seg rundt til i morgen, torsdag 21. februar!

Bidrag til felleskapet

Stemningen er god i underetasjen på kommunehuset hvor HUNT4 holder til. Det er tydelig at det er en fin gjeng som har jobbet sammen her de siste seks ukene. De har flere stasjoner som er bemannet med hver sin person. Det er for det meste helsepersonell, og hva de gjør avhenger av hva som skjer på hver stasjon.

Lederen på feltstasjonen i Namdalseid Anita Anzjøn Brattgjerd forteller at det også er god stemning blant de som kommer på undersøkelsen. –Dette er jo frivillig, og jeg tror at folk kjenner på at de bidrar til felleskapet, sier Anita.

-Vi håpet på større oppmøte enn HUNT3 da det var 57% deltagelse i Namdalseid, men det ser ut til å bli lavere på denne fjerde undersøkeren, sier Anita. –De endelige tallene får vi på mandag.

Åse Hynne ivaretar mottak og registrering av deltakere sammen med Astrid og Magne Fossum. De har delt på denne oppgaven. –Vi ble spurt gjennom LHL, forteller Åse. –Og det har vært en veldig artig tid. Det har vært mange trivelige folk innom.

Alle har vært på en ukes kurs i forkant av undersøkelsen. –Vi fikk veldig bra opplæring før vi startet med dette, forteller de som er på jobb i dag.

På kryss av kommunegrenser

Denne nest siste dagen av undersøkelsen treffer vi Kjell Ludvigsen fra Steinkjer på feltstasjonen i Namdalseid. Han forteller at han var bortreist den perioden det var undersøkelse på Steinkjer, og siden det er mulig å møte opp i andre kommuner benyttet han seg av denne muligheten.
-Det var fint å kunne komme hit, sier Kjell som tok buss tur/retur i dag.

70+

En egen del av HUNT4 kalles ”70+”, og det retter seg spesielt mot eldres helse. Informasjonen som innhentes her brukes kun til forskning.

Ella Hallager forteller at de på 70+ blant annet blir testet på gangfunksjon, ganghastighet, balanse og styrke i armer og bein. Deltakerne får noen oppgaver knyttet til hukommelse, språk og oppmerksomhet. -Så spør vi litt om mat og ernæring, forteller Ella. –De som klarer alle spørsmål på den første delen får litt vanskeligere oppgaver etterpå.

Det er ikke alle over 70 år som komme seg til undersøkelsen, så det har også vært et ambulerende team som har vært på institusjon og hos folk som ikke har kunnet ta seg til kommunehuset. Det er over 30 innbyggere som har benyttet seg av dette tilbudet.

Oppsummering og premieutdeling

Torsdag 21. februar er det altså stopp. De som ikke har vært her da blir ikke med på undersøkelsen.

En ting er jo å bidra med helseopplysninger til forskning, men det er jo også noen gulrøtter ute og frister! HUNT4 trekker en e-Golf blant alle deltakerne i hele undersøkelsen. Videre har HUNT4 gitt en el-sykkel til hver kommune, så det blir også en lykkelig vinner i Namdalseid. I tillegg har Namdalseid kommune gitt fem gavekort pålydende henholdsvis 1000, 2000, 3000, 4000 og 5000 kroner. Dette blir trukket på torsdag kveld.

Mandag 25. februar kl 13.00 blir det et åpent arrangement på kommunehuset hvor det blir en presentasjon av kommuneresultatet med litt servering til. Premieutdelingen finner også sted da, så da er vi spente på hvem som har trukket vinnerloddene! Dette er åpent for alle.

Denne flotte sykkelen blir fin å vinne! Her er Åse Hynne, Kjell Ludvigsen (Steinkjer) og Bjørn Tinglum.

 

Ida Alte har vært innom hos Ella Hallager og svart på spørsmål om «70+».

 

Aase Anna Bade Kaldahl og Anita Anzjøn Brattgjerd synes tiden med HUNT4 på Namdalseid har vært givende.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse