Skiløype med både klassisk spor og gode muligheter for skøyting, gående ingen problem

Erling og Geir Einli holder Bygdaløypa og skianlegget i topp stand til glede for mange brukere

NAMDALSEID

Skiløype av beste kvalitet med både klassisk spor og gode muligheter for skøyting. Det er den 22 km lange Bygdaløypa på Namdalseid det, og gående ønskes velkommen på tur.

Artig jobb

Den 22 kilometer lange Bygdaløypa går fra skolen via Brørs, Hundseth, Tinglum, Vengstad, Drestadmyra, Solhaug, Jamtsve, Korsen, over Skjerpmomyra til Bøgseth, Staven og tilbake til skolen.
– Idrettslaget har ordnet med kjøretillatelser fra grunneiere og politi, og det legges løyper til bruk for allmennheten. Målet med Bygdaløypa er at det skal være enkelt for alle å komme seg ut på ski og flere steder er det kjørt tilkoblingsløyer av private. Artig å utføre en slik jobb, få gode tilbakemeldinger og se at løypene blir brukt. Det er veldig mange som er ute på ski på fine dager. Merker også at noen utabygdes skiløpere er ute i løypene her, kjempeartig, sier sjåførene Erling og Geir Einli.

Gående

Det har den siste tiden vært mye skriving om folk som går i løypa; tullprat, det er jo plass for alle!
– Her er det kjørt opp løyper slik at alle skal komme seg ut på tur. Gode forhold for en gåtur uten å ødelegge skiporet. Er det noen som ødelegger sporet så er det elgen, den er ikke enkel å holde styr på. Vis hensyn, det er plass for alle, hovedsaken er at man kommer seg ut og har det trivelig i naturen, sier Erling.

– Vi skal være glade for alle som bruker naturen. Kom dåkk ut i Bygdaløypa med eller uten ski, kan ikke bli bedre snøforhold enn det er nå, sier skientusiast Tor Bøgseth.

– Disse løypene er bare helt unike. Spenner på skiene på Dalaberget og rett ut i flotte skispor og herlig natur. Supert tiltak, og vi møter mange trivelige folk, sier venninnene Gerd Ulvin og Randi Stavrum.
Opplysninger om løypene finner man på skisporet.no og på Namdalseid idrettslag sine hjemmesider.

Vinterferie

Nå er det like før vinterferie og i år blir det ikke kjørt løype opp til Øyenskavelen. I forbindelse med linjearbeid så er vegen brøytet og strødd opp til Kalnestjønna. Det meldes om fine forhold i skuterløype opp til Øyenskavelstu. Så fremt at vær og føreforhold er gode blir det også kjørt skuterløype opp til Lorttjønna på Jektheia. Vegen dit brøytes og det er bomveg opp, et flott tiltak slik at folk skal å komme seg raskt opp på «storfjellet».

Akebakken og skileikbakken pusses etter onsdagens OL-dag ved skolen.

 

Det er alltid knallfine forhold for skileik ved idrettsanlegget ved skolen.

 

Gode forhold både for klassisk og skøyting, her ved Arnes spor på Skjerpmomyra fra en tidligere anledning.

 

– Dette liker vi, knallfine løyper, helt unikt, sier venninnene t.v. Gerd Ulvin og Randi Stavrum.

 

– Det er herlig med slike løyper, kan ikke bli bedre, sier Tor Bøgseth.

 

– Løypene er for alle, ut å gå tur, det er knallfine forhold for alle, sier løypemannskapene. Her er Line Karin Løvås på gåtur, Foto: Inger Marie Hanssen.

 

Det er ikke bare ute i terrenget de bruker de flotte løypene, elevene ved skolen benytter hver anledning til å ut på ski, her fra onsdagens OL-dag i S-trinnet, t.v. Kristian, Malin og Vanja.

 

Mye fin natur når man tar turen i Bygdaløypa, her fra Drestadmyra.
Foto: Bjørn Einar Kolstad.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse