Kålgraut, saltkjøtt og grovpølse, det var feittirsdagsmiddag på Bygdakafeen

- Dette skal smake, sa f.v. Britt Von der Fehr, Odd Johansen, Lillian og Knut Staven

NAMDALSEID

Fetetirsdag er tirsdagen etter fastelavnssøndag og blåmandag og dagen før askeonsdag.
I følge tradisjon så er fetetirsdag siste dag før faste, og det er dagen da man skal fråtse i god og kraftig tradisjonsmat som rømmegrøt, saltkjøtt og kålrotstappe eller annet. Det er fortsatt mange steder i Norge, spesielt i Trøndelag der tradisjonen holdes i hevd.

På Bygdakafeen på Namdalseid var det intet unntak, her startet de forberedelser allerede mandag med skrelling av rotkål og gulrøtter. Her skulle det bli «feittisdag» etter alle kunstens regler. Presis klokka ett var maten klar og de første kundene kunne forsyne seg; kålgraut, poteter, saltkjøtt og grovpølse var satt fram. Desserter, bløtkake og kaffe, her var det bare å hive innpå.
– Dette smakte, herlig god mat og nydelig kålgraut. Vi kommer tilbake neste gang dere har middag på menyen, smiler Anne Lise Bakken fra Sprova.

90 personer fikk sin feittisdagsmiddag så det gikk unna både med kjøtt og kålstapp. Beklageligvis måtte noen snu da det ble tomt for mat.
– Det er alltid vanskelig å vite hvor mange som kommer når vi har middagsdager på Bygdakafeen. Neste gang skal vi forberede oss på enda større innrykk, sier Monica på Frivilligsentralen.

Datoen for fetetirsdag, eller som vi sier «feittisdan», varierer mellom 3. februar og 9. mars alt etter når det er påske. Fetetirsdag i 2019 er 5. mars.

Kokkene t.v. Brit Staven, Annbjørg Mølnå og Solfrid Skevik.

 

Leder i Frivilligsentralen Monica Sotberg fyller på mer mat. Brit og Svein Lie inntok sin feittirsdagsmiddag på Bygdakafeen.

 

Anne Lise og Eldor Bakken (nærmest) tok turen fra Sprova, her sammen med Ragnhild og Sigbjørn Westrum.

 

Populært med feittirsdagsmiddag.

 

Trivsel ved middagsbordet.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse