Nissene fra Røde Kors var tidlig ute på julaften

De hadde pynta juletre og alt klart til julefeiring, så dukket nissene fra Namdalseid Røde Kors overraskende opp med flere gaver. T.v. far Moussa og mamma Hazar, barna Gress, Ghaith og Alinour. – Tusen takk til dere!

NAMDALSEID

To spreke nisser fra Namdalseid Røde Kors hadde en tidlig start på julaften. Ikke alle de besøkte hadde stått opp, men når det ryktes at nissen var i stua, ja da kom både store og små.

«Ensomt juletre søker gaver»

Hvert år gjør Nordic Choice Hotels julen litt hyggeligere for familier som ikke har det så bra og for flyktningfamilier. «Ensomt juletre søker gaver» er en aksjon der alle som har anledning kan legge en julegave under et juletre. Dette juletreet står på alle Clarion, Quality og Comfort Hotel i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Baltikum. Gjennom årene har både Frelsesarmeen, Røde Kors, Kirkens Bymisjon, Blå Kors og Barneavdelingen ved St. Olavs Hospital kunne glede familier ved å bidra med gaver. Det er hvert enkelt hotell i kjeden som selv bestemmer hvilken organisasjon gavene går til. For hver gave som kommer inn gir hotellkjeden et bidrag på 10 kroner til UNICEF sitt arbeid.

Røde Kors

Det nærmeste hotellet i vårt distrikt er Quality Hotel Grand, Steinkjer og de valgte i år å gi innsamlede gaver til Nord-Trøndelag Røde Kors. Da ble det også pakkeutdeling for Namdalseid Røde Kors og de sendte ut to nisser for å besøke innvandrerfamiliene i kommunen.
– Nissene skal besøke alle innvandrerne i kommunen og de har med tre pakker til hvert barn og en pakke til foreldrene/voksne. I tillegg er det en strømpe med godteri til barna. I fjor var det kommunen som delte ut gaver, men i år tok vi tråden fra innsamlingen til Nord-Trøndelag Røde Kors, sier Marit Kolstad i Namdalseid Røde Kors.

Alle fikk pakker

Nissenes tur startet tidlig julaften med nysnø og godt sledeføre. Spente var de om folk hadde stått opp, det var jo tross alt julaften. De første som fikk besøk var familien til Moussa Hammoud, og der var nesten alle oppe. Varme i ovnen og pyntet juletre og nissene delte ut pakker og godteri som ble lagt under treet sammen med flere pakker.
– Dette var et trivelig besøk, tusen takk for gavene, men skal dere ikke ha kaffe da? smilte Moussa. En nydelig kjeks ble det i alle fall tid til.
Alle fikk de sine pakker og de takket med ønske om god jul.

Så fint

Også familien til Nadim Shahood‎ fikk selvsagt også besøk av nissene. Der i huset ble det også litt liv og røre for å komme på plass. Det ble litt store øyne da det banka på døra og de hørte:
– HO-HO! Er det noen snille barn her da? fra nissene.
Og der var det også bare snille barn, og pakker og tilhørende godterier ble høytidelig utdelt, med et stort smil og tusen takk tilbake. Minstejenta Jana måtte åpne en pakke, det var jo tross alt julaften.
– Å, et fint smykke, tusen takk, strålte hun.

Alle nye innbyggere i Namdalseid kommune fikk selvsagt et hyggelig besøk av nissene fra Namdalseid Røde Kors på julaften.

Tidlig på julaften, men trivelig med nissebesøk, Ghaith, Gress og Alinour var ikke redd for nissene.

 

– Tusen takk, smilte Alinour til nissene.

 

– Kom inn, kom inn, sa Nadim og Jana til nissene.

 

Nissene hadde pakker til alle, t.v. Kahled, Jana og Batoul.

 

– Tusen takk, et fint smykke, strålte Jana, godteposen på fingeren.

 

– Takk for besøket og gavene, god jul, smilte t.v. Nadim, Kahled, Fatema, Batoul og Jana til nissene fra Namdalseid Røde Kors.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse